Сняг вали във високите части на област Смолян. Априлският сняг

...
Сняг вали във високите части на област Смолян. Априлският сняг
Коментари Харесай

Априлски сняг покри Смолян и Пампорово

Сняг вали във високите елементи на област Смолян. Априлският сняг образува към 7 см снежна завивка в региона на Рожен тази заран, само че бързо се стопи, осведомят от Метеорологичната станция на Рожен.

Аналогична е обстановката в Пампорово. Зоната към кулата „ Снежанка “ също е побеляла от сняг, съгласно информация от Планинската избавителна работа. Лека снежна завивка има по високите елементи в планинската област, само че по пътната мрежа не е насъбран сняг, прецизират от Областното пътно ръководство.  

В столицата стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и след обяд на доста места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици; тук-там явленията ще са интензивни. Максималните температури ще останат без основна смяна, най-вече сред 13° и 18°, София - към 12°. 

От Националния институт за метеорология и хидрология (НИМХ) оповестиха и кодове за рисково време. Оранжев код за значителни превалявания е в действие за две области в страната - Благоевград и Смолян. Във всички останали области е разгласен жълт код за значителни превалявания. 

По Черноморието преди обяд ще е съвсем без превалявания, след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания, в обособени региони с гръмотевици. Максималните температури ще бъдат 15°-17°. Температурата на морската вода е от 11°-12° по северното крайбрежие до 15° по южното. Вълнението на морето ще се усилва и ще бъде 3-4 бала.  

В понеделник ще бъде прохладно с сдържан, в Дунавската низина и Източна България - мощен вятър от запад-северозапад. Ще има променлива облачност, единствено на обособени места, основно в планините и североизточните региони, ще превали временен дъжд. Минималните температури ще са най-вече сред 3° и 8°, а оптималните - сред 15° и 20°. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР