Снощи демонстранти отново блокираха за кратко кръстовището на Орлов мост,съобщи

...
Снощи демонстранти отново блокираха за кратко кръстовището на Орлов мост,съобщи
Коментари Харесай

Ден 135: Убиха надеждите ни за по-достоен живот

Снощи стачкуващи още веднъж блокираха за малко кръстовището на Орлов мост,съобщи Българското национално радио. Преди това те стачкуваха пред постройката на Българската национална телевизия, където беше посетител общественият министър Деница Сачева.

Около 100 души се събраха пред постройката на Българската национална телевизия в 135-ия ден на антиправителствени митинги. Майките на деца с увреждания от „ Системата ни убива “, дружно с протестиращи, се причислиха към по този начин наречената „ Гражданска гледка “, проведена от съдружие Боец и симпатизанти, която се организира всеки петък пред Българска национална телевизия.

Плътен кордон от служители на реда препречи пътя и изтласка протестиращите, с цел да може министърът да тръгне безпроблемно с автомобила си след края на присъединяване си в ефира на Националната телевизия.

Скандиранията на стачкуващите бяха ориентирани както към Деница Сачева, по този начин и към служителите на реда, които не им разрешиха да се приближат до обществения министър.

Една от майките от " Системата ни убива " - Димитрина Русева, съобщи:

„ Благодарение и на заслугите на Сачева беше убита дългогодишната битка на нас – родителите на хора с увреждания, на самите хора с увреждания, бяха убити всички очаквания тези хора да имат малко по-достоен живот в България. И в действителност да могат да съществуват, тъй като тук, на тази територия, ние не се борим за някакви права, ние се борим за битие “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР