Снощи (17 март) от 19:00 часа Банско е в карантина

...
Снощи (17 март) от 19:00 часа Банско е в карантина
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР призна за объркване при карантината на Банско, но нещата се изчиствали

Снощи (17 март) от 19:00 часа Банско е в карантина поради ковид. Не е имало напрежение през нощта. Това съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.
Той призна, че в началото и на полицията не са били наясно какво тъкмо да вършат, само че бързо в течение на времето нещата са изгладени. Иванов не се ангажира и какъв брой тъкмо туристи са изведени от Банско, като се оплака, че туроператори са почнали да изтеглят непознати туристи преди слагането на карантината и това е " безконтролно ". Беше даден образец с хотел Lion на " Лъвов мост " – там има британци, поради които хотелът е под карантина и през днешния ден специфичен екип със защитно облекло ще ги извозва към летището, с цел да отлетят с чартър за родината си.
Нова телевизия обаче пусна репортаж от пътя за Банско откъм Благоевград. На пропусквателния пункт чакат бусове с самун и още не са пуснати, тъй като се чакат инспектори от РЗИ. Нова заяви, че се чака и доставка на термометри.
Над 30 души в цяла България са нарушили карантина. По новите текстове в Наказателния кодекс това значи 3 години затвор и от 1000 до 10 000 лв. санкция. А карантинираните към този момент са към 3000, по думите на Иванов. Той посочи, че към момента няма регистриран случай с ало-измама на тематика " ковид ".
Що е отнася до нападението над основния редактор на " 168 часа " Слави Ангелов, основният секретар на Министерство на вътрешните работи изясни, че се работи по няколко версии, само че наподобява става въпрос за поръчка против Ангелов – поради работата му. Днес следва нов диалог на чиновниците на реда с Ангелов. " Ще създадем всичко допустимо да задържим причинителите на това закононарушение ", добави Иванов, като посочи, че Ангелов не е споделил някакви съмнения за какво му се е случил побоят му.
Слави Ангелов е в устойчиво положение, животът му не е в заплаха.
Пример с терзания от Ихтиман
Полагаме неимоверни старания, контролът е мощен. Така служител на реда разяснява пред Нова телевизия обстановката в Ихтиман със спазването на разпоредбите поради ковид.
Но измежду локалните хора има терзания, че ромската общественост в Ихтиман не съблюдава карантината. Много от тях работят в Испания и в Италия, а очите са ориентирани най-вече към квартал " Изток ".
Представители на ромите отхвърлят доста хора от общността да се връщат. А от Община Ихтиман споделят, че нямат лист с доста хора, за които от РЗИ да са споделили, че би трябвало да са под карантина. Министерство на вътрешните работи също споделя, че няма доста прибрали се хора, като имало няколко души под карантина и за тях полицията следи. „ Те нямат никакъв самоконтрол – би трябвало да им се втълпи, че работата е сериозна. Нямаме открит случай с ковид ”, категорично подчертаха от общината.
Още: " Нови и нови ограничавания в Европа поради ковид, който се демонстрира от ден на ден "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР