СНнимка:pexelsДискусия на тема Изкуствен интелект. Творчество. Авторско право“ ще се

...
СНнимка:pexelsДискусия на тема Изкуствен интелект. Творчество. Авторско право“ ще се
Коментари Харесай

Изкуственият интелект и авторското право са тема на дискусия в сградата на НС

СНнимка:pexels

Дискусия на тематика „ Изкуствен разсъдък. Творчество. Авторско право “ ще се състои в зала „ Запад “ на Народното събрание. Събитието е през днешния ден, оповестяват от Българската асоциация на музикалните продуценти (БАМП), която е измежду уредниците взаимно с парламентарната комисия по просвета и медии.

Участници в полемиката ще са футурологът доцент доктор Мариана Тодорова от Института по философия и социология към БАН; експертът по интелектуална благосъстоятелност проф. доктор Марияна Лазарова от НАТФИЗ; Десислава Матева – юрист, специалист по интелектуална благосъстоятелност, Доброслав Димитров; ръководител на управителния съвет на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ). В диалога ще се включат още писателят Захари Карабашлиев, фотографът и член на Асоциацията на професионалните фотографи Соломон Франсез, както и продуцентът Станислава Армутлиева. Модератор ще е изпълнителният шеф на БАМП Петя Точарова.

Сред въпросите, които се чака да бъдат разисквани, са опциите, предоставяни от изкуствения разсъдък (ИИ) в креативния бранш, „ произведение “ ли артикул, генериран от ИИ и пораждат ли авторски права върху него, отбелязва от БАМП.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР