Снимки: Йорданка Господова, МарицаВлакът, пътуващ в 14,05 часа по редовна

...
Снимки: Йорданка Господова, МарицаВлакът, пътуващ в 14,05 часа по редовна
Коментари Харесай

Пламна влакът Пловдив-Панагюрище

Снимки: Йорданка Господова, Марица

Влакът, пътуващ в 14,05 часа по постоянна линия от Пловдив за Панагюрище, се е запалил през вчерашния ден в придвижване покрай село Цар Асен. Пожарът лумнал в локомотива, който е от новата серия „ Сименс Дезиро “, оповестява " Марица ".

Пътниците се изплашили и след отварянето на вратите, в суматохата, слезли от вагоните и тръгнали по релсите, описаха очевидци. Въпреки първичния безпорядък няма данни за потърпевши.



За транспортиране на закъсалите посред полето под парещата юнска горещина хора бил изпратен рейс. Той обаче се препълнил и доста от пасажерите трябвало да изчакат идващ, който пристигнал след повече от час, споделя един от неволните участници в екшъна – Стоян Иванов. Някои тръгнали пеш към най-близките обитаеми места – на към 3 км. На място обаче останали да чакат възрастни, на които не било по силите да изминат това разстояние, разяснява друга пътничка – Йорданка Господова.

Други панагюрци пък споделят, че повредата надалеч не е първата за „ Дезирото “. Случвало се е нееднократно локомотивът да прегрява сред спирките Смилец и Цар Асен и да стопира, а машинистите се опитвали да го охладят с шишета вода, споделя Йорданка Стойчева. Йордан Златанов пък пътувал предния ден и композицията закъсвала няколко пъти. В купетата била непоносима горещина, прозорците – заключени с претекста, че работи климатик.

От БДЖ досега не са излезли с публична информация за случая.

От компанията обаче не крият, че проблеми с немските мотриси „ Сименс Дезиро “ има. Миналата есен даже се стигна до това вместо тях по линиите от Пловдив до Пещера и Панагюрище да бъдат върнати старите дизелови машини от серия 55, доставени в България сред 1969 и 1980 година. Причината – част от модерните им немски заместници влязоха за ремонт, едната - след пробег от 600 000 км, без да е правено техническо обслужване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР