Снимки: Татяна ДимитроваОколо 500 декара широколистна гора гори между селата

...
Снимки: Татяна ДимитроваОколо 500 декара широколистна гора гори между селата
Коментари Харесай

Голям пожар гори между селата Блъсково и Чайка край Провадия

Снимки: Татяна Димитрова

Около 500 декара широколистна гора гори сред селата Блъсково и Чайка, на територията на ДГС-Провадия. Сигналът за пожара е получен в петък, само че сложния терен бави загасянето на огъня, въпреки че всеки ден 80 чиновници на горски стопанства от Провадия, Попово, Шумен, Суворово, Варна, Търговище, Цонево и Омуртаг се пробват да потушат пламъците.



Готовност за включване имат и хора от ДЛС-Паламара. Помощ на горските оказват и пожарникари от Дългопол, Провадия и Долен чифлик, като от нощес РДПБЗН са обезпечили и булдозер, с който се пробват да разчистят линии, с цел да попречат на огъня да се трансферира. 

Директорът на ДГС-Провадия инж. Росен Русев заяви, че няма заплаха за обитаемоте места наоколо до огъня. Той сподели още, че пожара е низов, в широколистна гора, която последователно ще се възвърне. 

Ръководството на СИДП приканва хората да бъдат изключително деликатни, тъй като поради сушата и високите температури пожарите бързо обгръщат огромни територии и могат да унищожат хиляди декари с гори. Всички, които станат очевидци на запалвания в горските територии би трябвало незабавно да подадат сигнал на народен телефон 112. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР