Снимки: ПетелБез инциденти и напрежение протича 64-тият ден на протести

...
Снимки: ПетелБез инциденти и напрежение протича 64-тият ден на протести
Коментари Харесай

Кадри в Петел: Велико народно въстание 2 преминава без инциденти и напрежение. Има много полиция на мястото

Снимки: Петел

Без произшествия и напрежение протича 64-тият ден на митинги с настояването на оставките на премиера и на основния прокурор. Започват да се събират хора и за обичайния вечерен митинг. Те заемат място към фонтана пред президентството и на стълбите пред Българска народна банка, оповестява БНР. 

Движението на коли в региона на Министерския съвет и президентството остава блокирано. Полицейското наличие в региона е засилено. 



Полицаите са оградили със заграждения постройката на Народното събрание, а пътят към входа откъм страната на Българска народна банка се охранява от жандармерия.

Има построени контролно-пропускателни пунктове, полицията към този момент е иззела и неразрешени предмети - запалителни субстанции, пиротехнически средства, както играчки - пушка и меч.



В хода на митинга съперниците на премиера и на основния прокурор разпънаха пред Министерския съвет голям трикольор, пяха български химн, издигнаха девиз към служителите на реда: " Ти си един от нас ".



Обстановката е спокойна. Протестиращите опънаха лента сред себе си и полицията, която маркира буферна зона от 4-5 метра. Организаторите на митинга оповестиха, че са пристигнали протестиращи от Варна, Русе, Дупница, Троян и други градове.

" Очакваме оставката на Борисов и ще останем тук, до момента в който реализираме задачата си ", сподели пред репортера на БНР Николай Хаджигенов.  " Тук сме към този момент 64 дни, в случай че би трябвало ще останем още 64 ", добави той.



Хаджигенов сподели още, че протестиращите не намират смисъл да приказват с полицията и сами ще вземат ограничения за обезвреждане на възможни провокатори.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР