Снимки: ПетелЗапочна укрепването на емблематичната сграда на някогашната Софийска банка

...
Снимки: ПетелЗапочна укрепването на емблематичната сграда на някогашната Софийска банка
Коментари Харесай

Започна укрепването на емблематичната сграда на някогашната Софийска банка до Областна управа-Варна

Снимки: " Петел "

Започна укрепването на емблематичната постройка на тогавашната Софийска банка на ул. " Преслав " 24, която се намира тъкмо до Областна управа-Варна.

Тя тъне от години в съсипия, а в този момент хората се надяват, че е на път да върне блясъка си. Около красивото здание има сложени ограждения, а дейностите по укрепването на постройката към този момент започнаха, видя кореспондент на " Петел ". В момента служащи и машини стоварват бетонни детайли, които са за подсилване на структурата.


Наскоро основният проектант на Община Варна Виктор Бузев разкри, че ще бъде реставрирана, а предназначението й ще е като офис постройка.

През есента на предходната година, постройката беше оповестена за обмен за сумата от 900 хиляди евро, написа Moreto.net. Няколко месеца по-късно арх. Бузев разгласи, че новите купувачи, които са варненци, ще стартират укрепителни действия през март, което не се случи. Въпреки това вяра за " нов живот на постройката " още веднъж има. Емблематичното здание е издигнато през 1922 година от популярния варненски проектант Дабко Дабков. Автор на статуята на фасадата, изобразяваща римския господ на търговците Меркурий, възседнал на голям орел, е дело на Кирил Шиваров.



Сградата се състои от три етажа и тавански етаж с РЗП 1276 кв.м, а самият имот е 724 кв.м.



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР