Снимки ПетелВелосипедисти и граждани, дошли пеша, блокираха стълбите пред община

...
Снимки ПетелВелосипедисти и граждани, дошли пеша, блокираха стълбите пред община
Коментари Харесай

Петел предава от най-горещата точка на Варна: Най-масовият протест в града от години насам събра поне 200 граждани, непримирими с нелепата смърт на талантливия Мартин

Снимки " Петел "

Велосипедисти и жители, пристигнали пешком, блокираха стълбите пред община Варна в символ на съпричастност със гибелта на балетиста Мартин Чикалов, който умря откакто бе затрит от автомобил.

Акцията, която на този стадий все още не може да се назова митинг, тъй като няма съответни претенции, е една от най-масовите цивилен прояви във Варна от години насам.

Хората са тъжни и възмутени, тъй като през днешния ден стана ясно, че още един велосипедист е умрял на пътя, затрит от автомобил.



Пред камерите и микрофоните колоездачите описаха доста случки, в които те всекидневно са игнорирани от водачите, като последните постоянно заплашват живота им на пътя.

На мястото има огромен брой служители на реда, които охраняват митинга и напредването на велосипедистите в центъра на Варна.



Към момента пред стълбите на общината има най-малко 200 жители, като от самото начало към тях се причисляват още и още хора. Сред тях са колеги, близки и другари на Мартин, които са потресени и тъжни от това, което се случи желаят правдивост и наказване за виновника на злополуката.

Очаква се събирането пред община Варна да премине в шествие до Областната администрация. 

Очаквайте детайлности в " Петел "!

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР