снимки ПетелС пълна сила тече възстановяването на ремонтираното преди седмици

...
снимки ПетелС пълна сила тече възстановяването на ремонтираното преди седмици
Коментари Харесай

Репортаж на „Петел“: Ремонтът на чисто новия завой до Летния театър във Варна върви с пълна сила

снимки " Петел "

С цялостна мощ тече възобновяване на ремонтираното преди седмици трасе на булевардите „ Цар Освободител “ и „ Приморски “ край Летния спектакъл във Варна. Както е добре известно, там тротоарът беше отвеян от първата мощна лятна стихия за сезона, а новата дъждовна канализация тотално се задръсти.

На обекта, което беше приключено неотдавна, още веднъж има служащи, които пренареждат плочките на тротоарите, отнесени от пороя. За силата му свидетелстват дълбоките ями, които са изровени в чисто новата настилка.



Други служащи чистят тинята, която е блокирала новите отводнителни шахти. Както беше споделил кметът Иван Портних при първата копка на ремонта, една от неговите съществени задания е да реши казуса с отичането на водите, които се събират тъкмо там от високите елементи на града.



Явно при изчисленията си създателите на плана, финансиран с 1,85 млн. лв. от европейската оперативна стратегия „ Региони в напредък “, не са планували толкоз мощен дъжд, въпреки че той не е нещо напълно извънредно за Варна през лятото.



В резултат на това, дъждовните потоци са прелели в алпинеума в Морската градина, където провалите са съществени. Както „ Петел “ заяви по-рано, там паднаха огромни дървета, които блокираха мостът, свързващ региона на Морското казино и Алеята на възрожденците – две от най-големите забележителности на парка.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР