Снимки: Община ЛовечС каруца, теглена от магарето Нина, семейство с

...
Снимки: Община ЛовечС каруца, теглена от магарето Нина, семейство с
Коментари Харесай

Целият свят следи пътя на това семейство. Какво стана в Ловеч?

Снимки: Община Ловеч

С каруца, теглена от магарето Нина, семейство с четири деца пътува от Франция за Палестина. Пътешествието им почнало преди две години, а през днешния ден ги докара в Ловеч, съобщи Българска телеграфна агенция.
-->
Матилда е френски публицист. Тя снима филм за пътуването, а брачният партньор й Юсуф Наджмедин е с палестински генезис. Двамата имат трима синове и щерка. Най-малкото им дете е на шест години, а момичето е най-голямо - на 11 години.



Юсуф споделя, че задачата на пътуването е да образоват децата си, като им покажат повече от света.

„ Искаме децата ни да видят колкото може повече от света, да се срещнат с разнообразни култури. Искаме да ги отдалечим доколкото е допустимо от всекидневието, цялостно с реклами и екрани. Защото бихме желали тяхното схващане да пораства чисто, а не манипулирано и не под въздействието на нищо друго. И когато пораснат и създадат своя избор в живота, той да е техен избор, а не нечий различен “, споделя Юсуф Наджмедин пред Българска телеграфна агенция.

Семейството е прекосило до момента половин Франция, минало е през Италия, Словения, Хърватия, Унгария, Румъния, с цел да доближи до България. Следват Турция, Сирия, Йордания и Палестина. В каручката шестимата пътешественици и тяхното куче си имат всичко належащо - облекла, медикаменти, храна и вода. Домът им на колела е стеснен, само че имат и палатка, в която нощуват.

Юсуф изяснява, че персонално за себе си е решил да се завърне в родината си, само че не знае дали ще успее да извърши тази цел поради спора сред Израел и Палестина.



В Ловеч фамилията беше посрещнато от кмета на града Корнелия Маринова и от Адхам Зайналдин, краткотрайно ръководещ посолството на Палестина в България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР