Снимки: Getty/Images, Facebook Испанска аристократка и херцогиня на Алба, тя

...
Снимки: Getty/Images, Facebook Испанска аристократка и херцогиня на Алба, тя
Коментари Харесай

Как пластичната хирургия осакати най-екстравагантната аристократка в света – херцогинята на Алба

Снимки: Getty/Images, Фейсбук

Испанска аристократка и херцогиня на Алба, тя е една от най-титулуваните и ексцентрични дами в историята. Любителка на лукса, необикновените тоалети и пластичната хирургия, тя e измежду най-обичаните и уважавани от народа на Испания. Кайетана Фиц-Джеймс Стюарт е родена в благородно и богато семейство, в което е само дете.

Херцогинята, известна още и като една от музите на Франсиско Гоя, е родена през 1926 година в Мадрид, прекарва забележителна част от детството си в Лондон. Баща ѝ е дипломат, което ѝ дава опция да вечеря с Уинстън Чърчил и да се срещне с принцеса Маргарет.

„ Краткото “ ѝ име е Мария дел Росарио Кайетана Алфонса Виктория Еухения Франсиска Фиц-Джеймс Стюарт и де Силва, а „ дългото “ име включва 46 трофеи. Тя е по няколко пъти херцогиня, графиня и маркиза.

Отличаваща се с ярката си хубост, младата Кайетана се омъжва за аристократа Луис Мартинес де Ирухо, когато е единствено на 21 години. По време на щастливия им брак двойката се снабдява с шест деца. Щастието на влюбените обаче не трае постоянно – след 25 години взаимен живот брачният партньор на Алба почива. Дълго време херцогинята живее сама, пробвайки се да се помири със загубата на обичания.

Шест години по-късно тя се омъжва наново. Този път фаворит на Кайетана е девет години по-младият от нея някогашен йезуитски духовник Хесус Агире. Говори се, че точно поради него благородната дама става разгорещен последовател на пластичната хирургия. Всъщност, с цел да наподобява млада в очите на брачна половинка си, Кайетана се подлага под ножа не един или два пъти.



Какъв е точният брой на всички козметични интервенции на херцогинята, е мъчно да се каже. Според някои сведения тя е променяла формата на носа и устните си неведнъж. Правила е лифтинг на лицето и шията си, прибягвайки до инжекции с ботокс голям брой пъти. Лесно е да се види, че сходни козметични операции не са имали изключително добър резултат върху външния тип на аристократа. Заради тях след това тя наподобява потресаващо.

Някога привлекателната и очарователна на благородничка Алба става безусловно неразпознаваема. 

Кайетана обаче въобще не се интересува от нелицеприятните изявления по неин адрес. Тя, както и преди, продължава да води нормален метод на живот, заобиколена от обичаните си предмети на изкуството, отдадена на пристрастеността си към колекционирането на картини и посещаването на всемирски събития.

След 29 години брак херцогинята губи и втория си брачен партньор. Следват 10 години от живота ѝ, в които тя живее още веднъж сама, до момента в който не среща и не се влюбва в елементарния държавен чиновник Алфонсо Диез. Той става нейният трети и финален брачен партньор.

Първоначално децата на херцогинята се опълчват на този брак, защото новият фаворит на Кайетана е с цели 24 години по-млад от нея. За да потуши пристрастеностите и реализира единодушие от страна на наследниците си, аристократката взема решение незабавно да раздели внушителното си положение сред тях. Алфонсо бива предизвестен още преди сватбата, че в случай че Кайетана почине, няма да получи нищо.

Този факт обаче въобще не го тормози. Диес той продължава да твърди, че се е влюбил в Кайетана не поради материалното ѝ положение и трофеи, а поради нейната персона и качества.

Този неравномерен брак продължава три години, до гибелта на херцогинята през 2014 година, когато тя е на 88 години. Завещанието е изпълнено – благосъстоянието на Алба, оценено на 3,5 милиарда евро, е разпределено сред шестте ѝ деца и внуците ѝ. Смъртта на Алба е същинска покруса несамо за фамилията ѝ, само че и за цяла Испания, която до през днешния ден я боготвори.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР