снимки БулфотоПожарът в Сакар планина достигна историческата крепост Букелон край

...
снимки БулфотоПожарът в Сакар планина достигна историческата крепост Букелон край
Коментари Харесай

Пожарът в Сакар планина достигна историческата крепост Букелон

снимки Булфото

Пожарът в Сакар планина доближи историческата цитадела Букелон край село Маточина. Вчера в късния следобяд пламъците обгърнаха борова гора и аграрни площи в землището на това село, съобщи организация Булфото.

Няколко тежки верижни машини съумяха да създадат просеки и да спрат огъня да не навлезе в селото. В този район има пожар и край село Варник, а екипите на пожарна сигурност, които се борят с него са от няколко области на страната.



Заедно с тях има доста доброволци, чиновници на горски стопанства, аграрни производители.Областният шеф Стефка Здравкова удължи бедственото състояние в общините Хасково, Димитровград, Харманли, Тополовград, Свиленград.



Маточинската цитадела Букелон историческо военно барикада, което се загатва в разнообразни източници като функциониращо от IV до XVII, като е употребявано от римски, византийски, български и османски армии. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР