Снимката имаше за цел да разсее спекулациите относно местонахождението и

...
Снимката имаше за цел да разсее спекулациите относно местонахождението и
Коментари Харесай

„Katespiracy“: Цифрово променена снимка на кралските особи на Обединеното кралство подхранва конспиративни теории

Снимката имаше за цел да разсее спекулациите по отношение на местонахождението и здравето на английската Катрин, принцеса на Уелс, само че вместо това нейният манипулиран облик отприщи проливен дъжд от разбиващи интернет клюки и теории на конспирацията.

Бурята в кралския чайник избухна, откакто 42-годишната Кейт в понеделник се извини и призна, че е редактирала издадена в двореца фотография на себе си с трите си деца, откакто промененото изображение беше оттеглено от новинарските организации, в това число AFP.

фиаското отстъпи място на нова буря от спекулации по отношение на английското кралско семейство – наречено онлайн като „ Katespiracy “ – разкриващо крехкостта на цифровия пейзаж в епохата на необуздана дезинформация, която подкопа доверието и трансформира потребителите на обществените медии в детективи дилетанти.

Играта на догадки в интернет към този момент беше почнала, откакто принцесата не беше виждана на обществено място, откогато посети църковна работа за Коледа и претърпя коремна оп...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР