Снимка zname.bgИ Белгия затваря врати през заразата. От днес влиза

...
Снимка zname.bgИ Белгия затваря врати през заразата. От днес влиза
Коментари Харесай

Пълна карантина в Белгия

Снимка zname.bg

И Белгия затваря порти през болестта. От през днешния ден влиза в действие втората карантина, която страната вкарва, в опит да спре сериозното разпространяване на COVID-19. Кралството е с най-голям брой инфектирани с ковид в Европа. Затварят се магазините, които не продават хранителни артикули, а също по този начин фризьорските и козметичните салони. Не работят и фитнес залите, затворени са също местата за молебствия. Забраняват се визити при другари и близки, а отвън къщи е разрешен контакт единствено с един човек. 

Изключения се позволяват единствено за самотно живеещите, които могат да се срещат с двама души.  Работата от вкъщи става наложителна, а когато това не е допустимо, носенето на маска и проветряването са наложителни на работното място. Ваканцията на всички учебни заведения се удължава до 15 ноември, след което половината възпитаници от вторите и третите класове на гимназиите ще орис в учебно заведение, а останалите - отдалечено. От разстояние ще става и образованието в университетите до 1 декември - датата, на която ограниченията ще бъдат преразгледани, с цел да се реши дали карантината ще бъде удължена в допълнение.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР