Снимка ВМС на УкрайнаВМС на Украйна приемат на въоръжение тактиката,

...
Снимка ВМС на УкрайнаВМС на Украйна приемат на въоръжение тактиката,
Коментари Харесай

Украйна огласи новата си тактика Вълча глутница за разгром на руския Черноморски флот

Снимка Военноморски сили на Украйна

Военноморски сили на Украйна одобряват на въоръжение тактиката, наречена " Вълча глутница ", която възнамеряват да употребяват против Черноморския флот на Русия. Това оповестява в репортаж по тематиката украинската телевизия ТСН, представена от Блиц.

Същността на тактиката се състои в едновременна офанзива на няколко леки бронирани катера против индивидуален съперник. Според мнението на украинските военни съветските кораби не са способни да наблюдават няколко цели. " Вълча глутница " значи, че ние с шест катера можем да се нахвърлим против огромен транспортен съд на съперника. Той не е в положение да следи за няколко цели по едно и също време и да води огън по тях ", съобщи пред ТСН един от командирите на бронираните катери Александър Регула.

" Необходимо е съгласно мен непрекъснато наличие на кораби с ракетно въоръжение. Нашият комшия се усеща удобно в северозападната част на Черно море. Трябва да го лишим от този комфорт ", съобщи ръководителят на отдела за ръководство на бойната подготовка Юрий Федаш. В репортажа на ТСН командири на бронирани катери показват подготвеност да атакуван съветските газови сонди в Черно море, както и съветските радари, които съгласно тях са неспособни да засекат " Вълчата глутница ".  

В украинския флонт на този стадий има 4 леки бронирани катера от вида " Гюрза-м ", създадени в завода " Кузня на Рыбальском ", който е благосъстоятелност на президента Петро Порошенко. Министерството на защитата на Украйна е дало поръчка най-малко за още два сходни катера. По-рано обаче украински медии оповестиха, че периодите за доставка на тези катери са се провалили, поради многочислени неточности при конструирането им. 

Терминът " Вълча глутница " значи тактичност за гонене на кораби от подводници за да се реализира числено предимство. Тази тактичност е била употребена от немските и американските подводници по време на Втората международна война. 
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР