Снимка:УМБАЛ Св.Анна34-годишна жена, пострадала при катастрофа на магистрала Тракия, претърпя

...
Снимка:УМБАЛ Св.Анна34-годишна жена, пострадала при катастрофа на магистрала Тракия, претърпя
Коментари Харесай

Лекари спасиха от ампутация ръката на млада жена, пострадала в катастрофа на Тракия

Снимка:УМБАЛ " Св.Анна "

34-годишна жена, потърпевша при злополука на автомагистрала " Тракия ", претърпя сериозна многочасова интервенция, с помощта на която обаче не загуби ръката си. 

Тя е призната в понеделник в УМБАЛ " Св. Анна " в София с тежко строшаване на раменна кост, тежка открита конквасация на лява предмишница (буквално преведено - смачкана), с костен и мекотъканен недостатък. При контузията са наранени и магистрални съдове, в резултат на което има и тежка кръвозагуба, оповестиха от болничното заведение, съобщи.

След bodyscener пациентката е ориентирана за интервенция по неотложност и е оперирана от мултидисциплинарен екип начел с доктор Евгени Нешев, доктор Бахрам Фирузи, доктор Росен Георгиев и Д-р Виктор Стаменов от Клиниката по ортопедия и травматология.

Благодарение на напъните им след 6 часова оперативна намеса лекарите съумяват да спасят цялата ръка от ампутация и е осъществено слагане на външен фиксатор. Възстановени са артериите на лявата ръка.

Жената се възвръща в реанимацията на болничното заведение. След стабилизация лекуването продължава на стадии, с реорганизация на лява предмишница.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР