Снимка УикипедияСъстезанието за новия завод на Фолксваген в региона не

...
Снимка УикипедияСъстезанието за новия завод на Фолксваген в региона не
Коментари Харесай

Караниколов: Не сме отпаднали от състезанието за завода на Фолксваген

Снимка Уикипедия

Състезанието за новия цех на „ Фолксваген " в района не е завършило и не сме отпаднали от него. България продължава да работи и да прави всичко допустимо тази огромна инвестиция да е у нас. Това съобщи в „ Тази заран ” министърът на стопанската система Емил Караниколов.

„ През последните години автомобилният клъстер изиска среща с страната и на нея ни убеди, че България е подготвена да създава цели коли. Последните няколко месеца се приказва за сериозен интерес от един от най-големите стратегически вложители. България има потенциала да създава коли ”, безапелационен бе икономическият министър.

Амбициите са да се разкрият нови към 120 000 работни места, да има към 500 компании и по-големи обороти.

По отношение на новите изтребители F-16 ще получим това, което плащаме и което желаеме. Ще има обаче и надграждане с спомагателните 8 самолета, сподели министър Караниколов.

Той посочи, че приоритет на държавното управление е модернизирането на всички сили.

„ Това, което са поискали военните специалисти, това ще получим. Авиацията желае да е съвременна, развита и да дава отговор на потребностите. Сигурен съм, че това е планувано от тях ”, сподели Караниколов.

„ Министерството на стопанската система не схваща от самолети, само че имаме цялостното доверие на нашите военни специалисти, които са декларирали параметрите ”, добави той.

„ Работихме по това България да придобие подготовка и качества да прави поправки на избрани детайли от тези самолети. При следващи поправки ще имаме потенциала те да се правят от българската промишленост, т.е. държавни и частни компании, които занапред ще се избират. Ще имаме опцията да развиваме водачи и инженерен състав ”, изясни министърът на стопанската система.

Това точно е индустриалното съдействие – български компании да правят ремонтите. По този метод оборотите ще остават в България.

„ Ако през годините успеем да развием този бранш като конкурентен по повод цени и качество, ще може да участваме в процедури ”, сподели още министър Караниколов.

Той съобщи, че няма спор с Красимир Каракачанов във връзка с ремонта на самолетите Су-25.

Министърът на стопанската система призна, че България остава страната с най-ниски заплати в Европейски Съюз.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР