Снимка: уикипедияКакто Епицентър.бг написа, чиновникът от президентската администрация, закаран от

...
Снимка: уикипедияКакто Епицентър.бг написа, чиновникът от президентската администрация, закаран от
Коментари Харесай

Обединени патриоти: Всички чиновници от президентството да бъдат свалени от лимузините на НСО

Снимка: уикипедия

Както Епицентър.бг написа, чиновникът от президентската администрация, закаран от НСО до дома му, е секретарят на президента по външна политика Димитър Арнаудов. Назначен е на този пост преез август 2018 година.
 

Всички служители от президентската администрация да бъдат свалени от лимузините на НСО, упорстват от “Обединени патриоти ”.

След Коледната почивка те ще внесат промени в Закона за Националната работа за защита. Конкретен мотив за настояването на патриотите е злополуката, направена от чиновник на НСО, при която тежко пострада 14-годишно момче.

 

 Инцидентът стана в четвъртък в 19.50, на кръстовището на бул. “Драган Цанков ” и “Лъчезар Станчев ”. От НСО отхвърлиха да оповестят кого е бил зад кормилото, както и кой е возил. Уточниха единствено, че водачът е бил самичък. Стана ясно, че колата на НСО е прибрала в дома му един от секретарите на президента Румен Радев, само че от “Дондуков ” 2 не пожелаха да кажат името му. Както Епицентър.бг написа, чиновникът от президентската администрация, закаран от НСО до дома му, е секретарят на президента по външна политика Димитър Арнаудов. Назначен е на този пост преез август 2018 година.

“Крайно време е служителите от президентството да престанат да употребяват НСО като транспортна компания ”, съобщи съпредседателят на парламентарната група на “Обединени патриоти ” Искрен Веселинов.

Той напомни, че още при приемането на закона за службата от Вътрешна македонска революционна организация предлагаха доста да бъде стеснен обсегът на лицата, които употребяват профилиран превоз.

Патриоти припомниа и свадите, свързани с лимузините на НСО, които разхождат брачната половинка на президента Румен Радев из шивашки ателиета. “Няма причина нито секретарите, нито шефът на кабинета на Радев да се транспортират с коли на НСО ”, разяснява Искрен Веселинов.

Чл.14, ал.11 т.14 от закона за НСО гласи, че службата обезпечава транспортно активността на администрацията на президента на републиката.

 

 От години е ясно, че служителите употребяват превоз от НСО освен когато са по работа, а и по време на пазар и развлечения.

 

Президентството е единствената държавна институция, която няма лични коли и от години избира да употребява тези на НСО. Парадоксално е, че НСО продължава да охранява и болница “Лозенец ”, макар променения ѝ статут.

 Още при започване на февруари 2019 година депутатите гласоподаваха смяна в Закона за лечебните заведения, която трансформира болничното заведение на властта в една от университетските. Очаква се депутатите да отстранен задължението на държавните гардове да охраняват лечебното заведение.

Най-вероятно от колите на НСО ще бъдат свалени и заместник-председателите на Народното събрание, за които съгласно патриотите също няма аргументи да употребяват профилиран превоз.

Основната версия за тежкия случай е, че детето е пресякло на червен пешеходен светофар, споделиха полицейски източници. Те обаче прецизираха, че точните аргументи ще станат ясни след правене на експертизи. Случаят е стихотворец от Военно-окръжна прокуратура-София, защото водачът е от НСО е с чин младши сержант.

Министерство на вътрешните работи разгласи какъв брой деца са ударени от колата на НСО и резултатите от теста на лидера за алкохол От държавното обвиняване оповестиха, че се разпитват очевидци, конфискувани са и записи от камери. Назначени са и автотехнически и съдебномедицински експертизи.

По първични данни колата на НСО не се движела бързо, а детето изскочило в последния миг. Очевидци описаха и, че с него е имало още един юноша, който се опитал да го хване, с цел да не пресича, само че не съумял. Зеленият сигнал на пешеходния светофар на мястото на злополуката пък свети единствено 10 секунди.

От НСО обясниха, че колата се прибирала към гараж след дежурство. Шофьорът оказал първа помощ на детето след злополуката.

Според осведомени лидерът бил в службата не повече от 4 години. От НСО настояват, че е умел лидер и нямал нарушавания. Вътрешният министър Младен Маринов също удостовери, че в колата с изключение на водачът не е имало различен пасажер.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР