Снимка: ТК Черно море-ЕлитТалалантът на Черно море Елит Пьотр Нестеров

...
Снимка: ТК Черно море-ЕлитТалалантът на Черно море Елит Пьотр Нестеров
Коментари Харесай

Варненецът Пьотр Нестеров от Черно море Елит вече е на полуфинал на Ролан Гарос

Снимка: Търговска колегия Черно море-Елит

Талалантът на Черно море Елит Пьотр Нестеров (18 г, вляво на снимката) продължава впечатляващото си показване в откритото състезание на Франция при юношите. Състезателят на варненския клуб към този момент е 1/2-финалист на " Ролан Гарос ", откакто през днешния ден с колегата си Вячеслав Биелински извоюва трета поредна победа в Париж.

В днешните 1/4-финали от схемата на каре при момчетата до 18-годишна възраст българо-украинският дует съкруши трагично представителите на домакините Саша Геймар Вайенбург и Мехди Садауи с 6:1, 5:7 (12:10) за съвсем час и половина.

В първия сет Нестеров и Биелински разрешиха на противниците си да вземат единствено първото си подаване, след което ги пробиха два пъти.

Втората част стартира с замяна на четири следващи брейка, а равенството се резервира и при 3:3. Нов пробив и затвърждаване обезпечи задатък от два гейма за нашия и украинеца. При 5:4 те имаха сервис за мача, само че не съумяха да затворят дуела, допускайки рибрейк при подаване на Пьотр. В 12-ия гейм двамата не съумяха да се оправят и при сервис на Биелински и по този начин се стигна до дълъг тайбрек.

Серия минипробиви осигуриха преднина от 5:2 точки за българо-украинския тандем, който след това стигна до три следващи мачбола при 9:6.

Французите обаче отразиха и трите и даже получиха късмет да измъкнат успеха със собствен сервис при 10:9. Но Нестеров и Биелински се оправиха с напрежението и извоюваха крайния триумф при подаване на Пьотр след 83 мин. игра на корт №6 във френската столица.

В първите два кръга Нестеров и Биелински отстраниха поредно Бруно Кузухара (САЩ)/Жоао Лоурейро (Браз) със 7:5, 2:6 (10-6) и поставените под №1 Марк Лаял (Ест) / Джак Пинингтън Джоунс (Вбр) с 6:4, 2:6 (10-7).

Съперници на Нестеров/Биелински за място на финала в Париж ще бъдат французите под №4 в схемата Артур Фил/Джовани Мпечи Перикар.

С Пьотр в Париж е и персоналния му треньор в Черно море Елит Кристиян Илиев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР