Снимка: ТАССПостепенният преход на Русия към електромобили може да стане

...
Снимка: ТАССПостепенният преход на Русия към електромобили може да стане
Коментари Харесай

Русия може да мине на електромобили идното десетилетие

Снимка: ТАСС

Постепенният преход на Русия към електрически автомобили може да стане през идното десетилетие, сподели пред телевизия " Россия 24 " съветският министър на превоза Максим Соколов. „ Сега в Москва се извършва пилотен план. След завършването му ще вземем решение за превоза на бъдещето, като тестванията ще продължат в други градове. Постепенният преход ще стане в вероятността на идващото десетилетие “, съобщи той.
Министърът означи, че за задачата ще би трябвало да се усъвършенства инфраструктурата и да се подтиква закупуването на електрически автомобили, в това число и посредством анулация на пътния налог за тях. „ Това е натурален развой, който би трябвало да се поддържа “, изясни той.
Вестник " Известия " заяви по-рано, че министър председателят Дмитрий Медведев е упълномощил на министерствата да одобряват ограничения за поддръжка на електрическия превоз в страната. Той е наредил до 17 август да бъде прегледан пакет от оферти, импортиран в държавното управление от управлението на компанията " КамАЗ " (тя е част от държавната корпорация " Ростех " ).
Компанията предлага да се вкара нулева данъчна ставка за електрическите автомобили и хибридните коли, да им се дават безвъзмездни паркоместа и да се отпусне дотация в средносрочен проект за тяхното закупуване.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР