снимка: PixabayТуроператорите анулират организираните автобусни екскурзии във вътрешността на страната

...
снимка: PixabayТуроператорите анулират организираните автобусни екскурзии във вътрешността на страната
Коментари Харесай

Туроператорите анулират автобусните екскурзии в страната и в чужбина за Великден

снимка: Pixabay

Туроператорите анулират проведените автобусни екскурзии навътре в страната и в чужбина за Великден и майските празници. Причината е в продължаването на възбраната за групови туристически пътувания с проведен превоз в страната и в чужбина, и групови визити на туристически обекти в страната, с излязлата през вчерашния ден нова заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов, предаде TravelNews.

 „ Само нашият бизнес ще продължи да бъде затворен и няма график за неговото отваряне “, съобщи Павлина Илиева, ръководител на Сдружението на туроператорите и туристическите сътрудници „ Обединение бъдеще за туризма “ и шеф на туроператора „ Аполо “. За съпоставяне, страната възнамерява поетапното отваряне на заведения за хранене, молове, питейни заведения, и даже нощни заведения. Автобусните линии в страната също си вървят и возят по 40-50 индивида. Но в случай че туроператорите возим туристи е проблем за здравните управляващи, което няма логичност, разяснява Илиева. 

Според нея можеше да бъдат отпуснати ограниченията за вътрешния туризъм, с цел да могат да работят туроператорите най-малко в страната. Пътуванията за чужбина и в района на Балканите мъчно могат да бъдат осъществени сега, тъй като множеството страни са затворени и не позволяват туристи. Същевременно Национална агенция за приходите към момента не е пуснала третата фаза за подпомагането на затворените бизнеси. „ Не можем повече да стоим на помощи. Искаме да работим, тъй като до 2-3 месеца компаниите ще банкрутират “, акцентира Павлина Илиева. По думите и, един туроператор би трябвало да има най-малко 30% оборот, с цел да се устоя.

Екскурзиите с рейсове за Великден и майските празници евентуално ще бъдат анулирани поради безумните заповеди, които непрекъснато излизат, сподели Тодорка Енева, шеф на туроператора „ Дорис “, която е и един от най-големите превозвачи в сектора. Компаниите непрекъснато събират групи за пътувания и за следващ път в последния миг би трябвало да ги откажат, и да връщат пари. Вече губим освен клиентите си, само че и добре квалифицираните си фрагменти, изясни тя. Енева добави, че не е обикновено да бъдат отворени всички бизнеси, а единствено туризмът да стои затворен.

Същото мнение изрази още Георги Рачев, зам.-председател на Българската асоциация на туристическите организации (БАТА) и шеф на туроператора „ Географски свят “. „ Вероятно ще анулираме автобусните почивки за Великден и майските празници. Незнам какъв брой по-опасни са екскурзиите от заведенията за хранене, нощните заведения и постоянните линии. Липсва мотивация и пояснение за продължаването на възбраната за работа на туроператорите. Явно е, че в Националния действен щаб и здравните управляващи има неприятно отношение към туризма “, акцентира Рачев.

Туроператорите не чакат добър летен сезон 2021 и към този момент съвсем са го зачеркнали. Те не регистрират ранни и късни резервации на чужденци към България. Българските туристи също не са добре признати в цяла Европа поради огромната заболеваемост у нас и дребния % на имунизирани хора. От сектора приканват личният състав по морето допустимо най-бързо да бъде имунизиран, с цел да може да има въпреки всичко някакви посетители. Само по този метод България може да бъде оповестена за безвредна дестинация.  

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР