Снимка: pixabayСлед три отложени старта европейската ракета Ариана 5 тази

...
Снимка: pixabayСлед три отложени старта европейската ракета Ариана 5 тази
Коментари Харесай

Ракетата Ариана 5 успешно беше изстреляна от космодрума Куру с три спътника на борда

Снимка: pixabay

След три отсрочени старта европейската ракета " Ариана 5 " тази нощ беше изстреляна от космодрума Куру във Френска Гвиана, оповестиха Франс прес и ДПА.

Ракетата изведе на орбита два телекомуникационни спътника и уред, предопределен за поддръжка на спътници на геостационарна орбита.

Първоначално изстрелването на " Ариана 5 " беше планувано за 28 юли, само че заради нуждата от спомагателни механически инспекции бе отсрочено за 31 юли, когато още веднъж бе анулирано минути преди старта заради отвод на сензор в резервоара с течен водород в първата степен. След отстраняването на казуса изстрелването беше планувано за 14 август, само че заради неподходящи метеорологични условия още веднъж трябваше да бъде отсрочено.

Това е първото изстрелване на ракета на компанията Арианаспейс " от южноамериканска територия откогато Европейският галактически център в Куру приключи активността си от средата на март заради коронавирусната пандемия, отбелязва Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.
 



 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР