Снимка: pixabayНад 400 души са загинали на пътя от началото

...
Снимка: pixabayНад 400 души са загинали на пътя от началото
Коментари Харесай

¼ от пътните настилки в страната са в лошо състояние. Ето колко души са загинали в катастрофи от началото на годината

Снимка: pixabay

Над 400 души са починали на пътя от началото на годината, сочат данни на Министерство на вътрешните работи. Най-често произшествията са по виновност на водачите. Основната причина е несъобразената скорост.

Миналата година поради нея има повече от 1700 произшествия. Загиналите са 202.

Според последния отчет за положението на пътищата, който е показан за публично разискване – съвсем 1/4 от настилките са в неприятно положение.

Преди 10 години Геновева Андонова едвам не губи живота си в злополука с мотор, оповестява БТВ. Инцидентът става поради грапавина на пътя. Жената пада на глава, макар защитната екипировка има строшен череп и ключица. Причината за случая е фалшив ремонт. Така взема решение да търси правата си в съда. И до през днешния ден вижда, че сектори в такова положение има.

Според отчета за положението на пътищата ни, различен сериозен проблем са пътните маркировки и сигнализацията. „ Липсата на светлоотразителност, видимост и противодействие на хлъзгане са причина за съществени пътни произшествия. На тази система следва да се направи цялостна ревизия, а не просто инвентаризация ”, написа в отчета.

Един от проблематичните сектори е този край Бистрица. Само за няколко метра проблемите са два. Първо – асфалтът се е надигнал, второ - няма пътна маркировка. Според специалисти, този сектор е и с централизация на катастрофи. Знак, който да указва това няма.

От Агенция „ Пътна инфраструктура ” дават отговор, че тези проблеми се дължат на редовно недофинансиране на пътния бранш. От началото на годината от пътната организация са платили над 17 хиляди лева за компенсации по общо 12 каузи.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР