снимка pixabayАрести в Индия заради тежка измама с ваксините.Хиляди хора

...
снимка pixabayАрести в Индия заради тежка измама с ваксините.Хиляди хора
Коментари Харесай

Арести в Индия заради ваксинация със солена вода

снимка pixabay

Арести в Индия поради тежка машинация с имунизациите.

Хиляди хора са станали жертва на огромна машинация за продажба на подправени ваксини против COVID-19 в Индия. Лекари и медицински служащи са били задържани по случая, заяви Си Ен Ен, цитирайки локалните управляващи.

Проведени са минимум 12 акции за подправено имунизиране покрай финансовия център Мумбай, в западния щат Махаращра, споделя Вишал Тхакур, върховен чиновник в полицейското ръководство в Мумбай, съобщи dnes.bg. 

" Използвали са солена вода, която са инжектирали на хората. Това се е случвало във всеки имунизационен лагер, който са организирали ", изясни той.

Приблизително 2500 индивида са били ваксинирани с подправените ваксини. Организаторите на схемата са таксували жертвите си за инжекциите и са спечелили общо 28 000 $.

Тхакур добави: " Арестувахме лекари. Те използваха болница, която произвеждала подправени документи, флакони, спринцовки ".

До момента 14 души са задържани по съмнения в машинация, опит за съзнателно ликвидиране, незаконна интрига и други обвинявания. Възможно е да има още арести, защото полицията продължава да проверява други лица, забъркани в измамата.

Индия се бори с втора вълна на ковид сред април и началото на юни, която болести милиони и умъртви десетки хиляди в цялата страна. След като доближиха пик през май, ежедневните случаи постепенно започнаха да понижават, облекчавайки натиска върху обтегнатите медицински системи и позволявайки на управляващите да засилят програмата си за имунизация по време на възобновяване на страната.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР