снимка: pixabay.comВече има задържан в подозрение, че е причинил пожара.Кипър

...
снимка: pixabay.comВече има задържан в подозрение, че е причинил пожара.Кипър
Коментари Харесай

Кипър търси помощ за големия пожар, обхванал страната

снимка: pixabay.com

Вече има арестуван в съмнение, че е предизвикал пожара.

Кипър се обърна през вчерашния ден към сътрудниците си от Европейския съюз и Израел с молба за помощ в преодоляването на огромните горски пожари в страната северно от градовете Лимасол и Ларнака, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Огънят, разпалван от мощните ветрове, е обхванал минимум шест общини в подножието на планината Тродос, където има борови гори и гъста ниска растителност. По думите на шефа на организацията за горите Хараламбос Александру това е най-големият пожар в историята на островната страна.

Европейската комисия заяви, че Гърция е изпратила пет самолета за битка с пожари, а същото има намерение да направи и Италия. Очаква се и помощ от Израел. Европейският сателит " Коперник " е задействан, с цел да оцени мащаба на вредите.

Вече се унищожени десетки парцела, само че няма известия за потърпевши хора. Пушеците от пожарите се виждат дори от столицата Никозия, която отстои на към 75 км, съобщи Ройтерс.

ТАСС цитира вестник " Сайпръс мейл ", съгласно който един 67-годишен мъж е бил арестуван през вчерашния ден по съмнение, че е провокирал пожара. Според изданието мъжът бил забелязан да пали стърнища. Друг вестник - " Филелефтерос " - написа, че мъжът отхвърля, като твърди, че към този момент си бил отишъл от мястото, откъдето е почнал огънят.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР