Снимка pixabay.comНелегални мигранти създадоха хаос на летище. Аерогарата на Палма

...
Снимка pixabay.comНелегални мигранти създадоха хаос на летище. Аерогарата на Палма
Коментари Харесай

Нелегални мигранти се разбягаха на летище

Снимка pixabay.com

Нелегални мигранти сътвориха безпорядък на летище. Аерогарата на Палма де Майорка спря работа за няколко часа през нощта против събота, откакто над 20 пасажера избягаха по пистите от кацнал по неотложност аероплан, изпълняващ интернационален полет.

По-късно Националната полиция и Гражданската армия арестуваха 11 от избягалите пасажери и се търсят още 13, написа.

13 полета, които трябваше да кацнат в Палма де Майорка бяха отклонени към Барселона, Ибиса, Менорка, Мадрид и Валенсия откакто в продължение на повече от три часа и половина летището не функционираше от съображения за сигурност.

Властите издирваха избягали от аероплан, който пътуваше от Мароко до Турция, само че се наложи да кацне на балеарския остров поради подправен медицински незабавен случай.

Първоначалната информация е била, че на борда има пасажер в тежка диабетна кома, който се нуждае от незабавна здравна помощ. Докато колата за спешна помощ транспортира пациента, от самолета съумяват да избягат над 20 души, което принуждава управлението на полетите да отклони другите самолети.

В продължение на няколко часа с над 20 автомобила Гражданската армия претърсва всички писти и уреди, с цел да се увери, че няма хора, които да пострадат при възобновяването на полетите.

По-късно част от избягалите са хванати, а останалите се търсят.

Пътникът, за който се предполагаше, че има потребност от здравна помощ, е прегледан в локалната болница и по-късно е изписан, само че ще предстои на правосъдна отговорност поради подправена паника и нелегално мигриране.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР