Снимка: PexelsВсички аптеки и лични лекари ще имат достъп до

...
Снимка: PexelsВсички аптеки и лични лекари ще имат достъп до
Коментари Харесай

Всички аптеки и лични лекари ще имат достъп до електронните рецепти от утре

Снимка: Pexels

Всички аптеки и персонални лекари ще имат достъп до електронните предписания от утре  в Единната национална система. Ако сте карантиниран, би трябвало да се обадите на персоналния си доктор, който да ви предпише терапия и да изпрати електронната рецепта в системата, а ваш непосредствен да отиде за медикаментите, оповестява Novini.bg.

“Това са всички медикаменти, които са по здравна каса и отвън здравна каса. Тоест рецептата става една и за каса, и за естествената бяла рецепта, сплотяват се в една “, сподели Венелин Сапунаров, ръководител на УС на РФК София – Столична пред БТВ.

Всеки пациент ще може да вижда медикаментите си в персонално електронно досие, а лекарите и фармацевтите ще имат два разновидността на достъп до него.

„ По предложение на съсловните организации ще променим QR кода. Той ще остане като алтернатива, с ЕГН и дата на издаване на рецептата, само че той ще остане като алтернатива “, изясни Жени Начева, зам.-министър на опазването на здравето.

За избран интервал от време хартиените и виртуалните предписания ще бъдат издавани редом. В този експериментален интервал ще има медикаменти, които няма да се предписват електронно.

„ Тези медикаменти, които са под специфичен режим. Това са жълтите и зелените предписания, така наречен В първия стадий няма да влизат медикаментите, които са без рецепта и питателните добавки “, изяснява Сапунаров.

Въпрос на конфигурация на системата е дали лекарят ще може да поправя към този момент издадена рецепта и по какъв начин фармацевтът ще предлага и по-евтин вид на медикаментите.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР