Снимка: PexelsВ Китай са омаловажавали тежестта на огнището на Ковид

...
Снимка: PexelsВ Китай са омаловажавали тежестта на огнището на Ковид
Коментари Харесай

CNN: В Китай са омаловажавали тежестта на огнището на Ковид в началото и са укрили данни

Снимка: Pexels

В Китай са омаловажавали тежестта на огнището на Ковид първоначално и са укрили данни. Това твърди в собствен репортаж американската телевизия CNN. Тя се базира на доклад с надпис " вътрешен документ, секретно ". В него локалните здравни управляващи в китайската провинция Хубей, където вирусът беше открит за първи път, изброяват общо 5918 новооткрити случаи на 10 февруари. Това е повече от два пъти повече от формалния обществен брой на доказаните случай, се споделя в репортаж на Си Ен Ен.

От медията прецизират, че по това време тази по-голяма цифра в никакъв случай не е била изцяло разкрита, защото счетоводната система на Китай, в паниката в ранните седмици на пандемията, омаловажава тежестта на огнището.

Си Ен Ен се обърнала към китайското министерство на външните работи и националната здравна комисия, както и здравната комисия на Хубей за коментар по разкритията, само че Си Ен Ен не получила отговор.

Взети дружно, документите от 117 страници съставляват най-значителното приключване от вътрешността на Китай от началото на пандемията и обезпечават първия явен взор към това, което китайските управляващи са знаели тогава, само че не са го оповестили.

Китайското държавно управление изрично отхвърля обвиняванията на Съединени американски щати и други западни държавни управления, че съзнателно укрива информация, обвързвана с вируса.

Документите, които обгръщат повърхностен интервал сред октомври 2019 година и април тази година, разкриват това, което наподобява е негъвкава система на опазване на здравето, лимитирана от администрация от горната страна надолу и твърди процедури, които не са добре готови за справяне с зараждащата рецесия.

В няколко сериозни момента в ранната фаза на пандемията документите демонстрират доказателства за очевидни неточности и сочат модел на институционални провали.

Един от най-поразителните данни се отнася до бавността, с която са диагностицирани локалните пациенти с Covid-19.

Дори когато управляващите в Хубей показаха на обществеността метода, по който се оправят с първичното огнище, като дейно и транспарантно, документите демонстрират, че локалните здравни чиновници разчитат на незадоволителни механизми за тестване и докладване.

Здравните специалисти обявиха пред Си Ен Ен, че документите разкриват за какво е значимо това, което Китай е знаел в първите месеци.

На 1 декември, се навършва една година, откогато първият прочут пациент със признаци на болестта е регистриран в столицата на провинция Хубей - Ухан.

По същото време, за което се счита, че вирусът се е появил за първи път, документите демонстрират, че се разпростира друга здравна рецесия.

Хубей е обзет от доста огнище на грип. Документите демонстрират, че случаите са се нараснали до 20 пъти над равнището от миналата година, поставяйки здравната система под спомагателен стрес.

" Епидемията от грип ", както означават чиновниците в документа, освен е участвала в Ухан през декември, само че е била най-голяма и в прилежащи градове.

Остава неразбираемо какво влияние или връзка е оказал грипният пик върху огнището на Covid-19.

И въпреки в документите да няма съмнение, че двете паралелни рецесии са свързани, информацията по отношение на мащаба на грипния скок на Хубей към момента не е оповестена.

Първоначално управляващите упрекнаха локалния скотски пазар в Ухан за източник на огнището на пандемията, означават от Си Ен Ен.

Системата за тестване на локалното население също демонстрира недостатъци и грешки, излиза наяве от документите.

Липсата на готовност в локалните медицински фрагменти също е отразена. Докладът разказва Хубей като недофинансиран, с неналичието на уместно съоръжение за тестване и с нестимулиран личен състав, който постоянно се усеща пренебрегнат в голямата китайска администрация.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР