Снимка: PexelsВ Италия отпускат 40 милиарда евро за борба с

...
Снимка: PexelsВ Италия отпускат 40 милиарда евро за борба с
Коментари Харесай

В Италия отпускат милиарди за борба с последствията от коронавируса

Снимка: Pexels

В Италия отпускат 40 милиарда евро за битка с следствията от ковид. Това разгласи държавното управление на страната през днешния ден. Както е известно, на Ботуша са едни от най-пострадалите, като имаше и хиляди жертви.

Проектобюджетът ще е в помощ за фирмите, учебните заведения и трудовия пазар на фона на напъните за подсилване на стопанската система, наранена от ковид, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. 

Правителството в Рим разгласи тази заран, че е приело бюджет за 2021 година и дълголетен бюджет до 2023 година.

Планът планува значително нарастване на бюджета, с цел да се отбрани здравето на хората и стабилността на италианската стопанска система.

Около 4 милиарда евро са планувани за здравната система, в това число удължаването на краткотрайните контракти на 30 000 лекари и медицински сестри. Около 6 милиарда евро са планувани за учебните заведения и университетите, а 4 милиарда евро за за най-тежко засегнатите от ковид браншове.

Освен това държавното управление на левоцентристкия министър председател Джузепе Конте желае да добави специфичен фонд за безработица. Големи суми са планувани за фамилиите, налозите и в поддръжка на по-бедната южна част на страната.

Според по-ранни информации упованията са стопанската система на страната да се свие тази година с 9 на 100 поради пандемията от Ковид-19.

Същевременно се чака брутният вътрешен артикул да нарасне с 6 на 100 през 2021 година.

Разходите ще бъдат финансирани отчасти с дълг и отчасти с помощта, планувана от Европейски Съюз за справяне с последствията от ковид.

Проектобюджетът ще бъде изпратен в Народното събрание и по-късно в Европейската комисия.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР