Снимка: PexelsТопло време ни очаква на празничния 3-ти март. Максималните

...
Снимка: PexelsТопло време ни очаква на празничния 3-ти март. Максималните
Коментари Харесай

Температури до 17 градуса на празничния 3 март

Снимка: Pexels

Топло време ни чака на празничния 3-ти март. Максималните стойности ще се повишат в съпоставяне с през днешния ден и ще са сред 12 и 17 градуса, малко по-ниски още веднъж по Черноморието. Ще бъде слънчево, основно след обяд над източните региони ще има краткотрайни нараствания на облачността. Вятърът в Източна България за малко ще се ориентира от североизток, до вечерта ще отслабне, а в доста региони и ще стихне.

В планините ще е най-вече слънчево. Ще духа сдържан, преди обяд и краткотрайно мощен вятър от север-северозапад. Максималните температури и там ще се покачат и по върховете ще са сред минус 5° и минус 2°, на връх Шипка към плюс 4°

В курортите от 1° на Алеко, към 5° в Боровец и Пампорово и до 13 в Банско. Опасността от лавини отвън обработените ски писти остава огромна.

Затопляне следва освен у нас, а и на всички места н Балканите, където ще доминира слънчево време. Валежи от дъжд се чакат тук-там в Гърция.

Слънчево ще бъде и в Западна, Централна и Южна Европа, а температурите ще останат без основна смяна - близки и малко по-високи от междинните за интервала. Валежи от дъжд ще има в Северозападна Франция и южните региони на Англия. На Скандинавския полуостров и в Европейска Русия стартира захлаждане и там ще превалява сняг.

В четвъртък стоплянето ще продължи. Ще бъде най-вече слънчево, тук-там със утринни мъгли.

В петък облачността ще стартира да се усилва и в събота ще бъде най-вече облачно, тук-там със слаби превалявания, изначало от дъжд, в планините над 1100-1200 м - от сняг.

Със мощен вятър ще нахлува по-студен въздух и с продължаващото захлаждане и в Предбалкана, Добруджа и Лудогорието дъждът ще минава в сняг, само че преваляванията бързо ще стопират.

В неделя ще е съвсем без превалявания, по-късно денем облачността ще се раздра, а до вечерта и вятърът сензитивно ще отслабне.

Студено беше тук-там и тази заран, като температурите бяха в необятни граници от минус 5 градуса в северозападните региони, до плюс 4 в югоизточните. Максималните температури през днешния ден ще са сред 10 и 15 градуса.

В Източна България, където ще духа сдържан северен вятър, към 8, 9 градуса.

В Западна България ще бъде слънчево, а в околните часове и облачността и в останалата част от страната ще намалее.

През нощта ще се задържи безоблачно със слаб, в Дунавската низина и Източна България, до сдържан северозападен вятър. Минималните температури ще са най-вече сред минус 1° и 4°.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР