Снимка PexelsСловакия разхлабва мерките във връзка с папата. Страната преразгледа

...
Снимка PexelsСловакия разхлабва мерките във връзка с папата. Страната преразгледа
Коментари Харесай

Ваксинирани и неваксинирани може да гледат на живо посещението на папа Франциск в Словакия

Снимка Pexels

Словакия разхлабва ограниченията по отношение на папата. Страната преразгледа своята политика да позволи единствено на хората, имунизирани против COVID-19, да участват на обществени събития по време на посещаване на папа Франциск този месец, съобщи Агенция Франс Прес. Решението е подбудено от ниския брой на регистрирани за събитието, предава Нова тв.

„ Отрицателен тест или доказателство за преболедуване на COVID-19 през последните 180 дни ще бъдат задоволителни, с цел да получите билет “, се споделя в изказване на епископската конференция на Словашката католическа черква (SBC).

Забраната за неимунизирани хора бе оспорвана в страната-членка на Европейски Съюз, където единствено 49,5 % от възрастните са изцяло имунизирани, до момента в който над 70 % в Европейски Съюз като цяло.

Словакия бе изключително мощно наранена от пандемията по-рано тази година, като записва някои от най-високите равнища на зараза и смъртност на глава от популацията в Европа.

Досега единствено словаци с цялостен имунизационен курс против COVID-19 са съумели да се записват за визитата на папата на 12-15 септември, а броят на записаните е доста по-нисък от предстоящото.

" Много хора желаят да се отстрани условието за имунизация. Така че, доколкото е допустимо, ние удовлетворихме това искане ", съобщи представителят на епископската конференция на Словашката католическа черква Мартин Крамара пред Агенция Франс Прес.

Той сподели, че държавните чиновници и органите на публичното здраве са удостоверили, че възбраната за неимунизираните може да бъде анулирана.

Посещението на папата ще включва срещи с еврейската общественост в Братислава и с ромската общественост в безпаричен жилищен комплекс във втория по величина град Кошице.

В последния ден от визитата се чакат към 300 000 души да участват на папската литургия в Састин, значим поклоннически център.

Но до момента единствено 30 000 души са се записали за събитието, сподели Йозеф Хайду, главният уредник.

Папа Франциск прикани вярващите да се имунизират, само че локалните свещеници се съгласиха с решението за анулация на възбраната.

„ Задължителната имунизация сигурно е повлияла на слабия интерес на вярващите да се срещнат със Светия Отец “, споделя Йозеф Крушац, духовник от Братислава.

Думите му бяха повторени и от католическия духовник Мариан Хузар, който сподели, че решението за облекчение на рестриктивните мерки е " вярното нещо ".

Задължителна имунизация против COVID-19 за държавни чиновници в Албания

" Освен леността, за жалост, мнозина към момента имат вяра в тайните теории и отхвърлят да бъдат имунизирани. Това поляризира нашата общественост ", сподели той.

Както католическите сановници, по този начин и политиците приканиха за облекчение на ограничаването през последните седмици.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР