Снимка PexelsСенатът на американския Конгрес прие днес плана на американския

...
Снимка PexelsСенатът на американския Конгрес прие днес плана на американския
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ прие плана за подпомагане на икономиката

Снимка Pexels

Сенатът на американския Конгрес одобри през днешния ден проекта на американския президент Джо Байдън за икономическо подкрепяне на потърпевшите от пандемията в Съединени американски щати. Планът е в размер на 1,9 трилиона $, предадоха международните организации.

В поддръжка на проекта гласоподаваха 50 сенатори против 49 сенатори. Нито един републикански сенатор на поддържа проекта. Няколко републиканци даже напуснаха пленарната зала незабавно след вота, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Планът, съдържащ се в законопроект, в хода на разискването в Сената обаче претърпя редица промени. Ето за какво в този момент измененият план ще бъде върнат в Камарата на представителите за утвърждение в новия му тип. След това той ще бъде показан на президента Байдън за автограф.

Очаква се демократите, които имат надзор над Камарата на представителите, да одобрят бързо законопроекта, с цел да може Байдън да го обнародва до 14 март, когато изтича срокът за погашение на компенсации за безработица на потърпевшите от ковид американци.

В законопроекта е заложена сумата от 400 милиарда $, които ще бъдат изплатени под формата на еднократна сума от 1400 $ на множеството американци. По 300 $ седмично ще бъдат плащани като обезщетение за безработица на 9,5 милиона останали без работа поради коронавирусната рецесия американци. Предвидени са и 350 милиарда $ помощи за щатските и локалните управляващи, в чиито бюджети се отвори дупка поради пандемията.

/24 часа

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР