Снимка PexelsПредвиденият за днес спешен дебат за новите правила за

...
Снимка PexelsПредвиденият за днес спешен дебат за новите правила за
Коментари Харесай

Полският парламент отложи предвидения за днес спешен дебат за Ковид

Снимка Pexels

Предвиденият за през днешния ден незабавен спор за новите правила за увеличение на числеността на медицинския личен състав в битката с Ковид беше отсрочен в полския парламент, съобщи Ройтерс.

Това стана в миг, когато Полша записва втория най-голям растеж на новите случаи на ковид за едно денонощие от началото на пандемията.

Управляващата партия " Право и правдивост " (ПиС) желае да се обезпечат финансови тласъци на медиците, лекуващи пациенти с Ковид-19, и да се улесни назначението на общопрактикуващи лекари. Тя също така желае да направи носенето на маска на публични места наложително, на фона на известията за анулирани от съда санкции, наложени от полицията, поради недостатъци в законодателството, предава Българска телеграфна агенция.

Центристката съпротива обаче твърди, че новите правила може да принудят дами лекари да се причислят към медицинските екипи, лекуващи пациенти с COVID-19, скоро след раждане, и прикани ПиС да посочи изискванията, при които медиците ще бъдат задължавани да работят със инфектирани с ковид.

Полското министерство на опазването на здравето заяви през днешния ден за 9291 нови случая на ковид за миналите 24 часа - вторият най-голям растеж за едно денонощие след върха от събота, когато бяха регистрирани 9622 инфектирани.

В страната с 38 милиона души население до момента са открити общо 192 539 случая на ковид. 3721 от тях са приключили със гибел.

Здравното министерство заяви, че към днешна дата в Полша са приети в болница 8962 пациенти с COVID-19, 725 от които са сложени на респираторен уред. Вчера бройките са били по-ниски - надлежно 8375 и 672.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР