Снимка PexelsОт МВнР съобщиха: Белгия отменя изискването за представяне на

...
Снимка PexelsОт МВнР съобщиха: Белгия отменя изискването за представяне на
Коментари Харесай

МВнР: Българите могат да влизат вече по-свободно в Белгия

Снимка Pexels

От Министерство на външните работи оповестиха: Белгия анулира условието за показване на негативен PCR тест, както и наложителната 7-дневна карантина за идващите от България. 

 
Страната ни от 31 май е избрана за " оранжева зона ", съгласно класификацията на локалните управляващи за разпространяване на ковид.

По информация на посолството ни в Брюксел за българските жители остава наложителната предварителната онлайн регистрация посредством Формуляр за локализация на пасажерите (Passenger Locator Form).

Всички пътуващи за Белгия със аероплан, транспортен съд, рейс или трен са задължени да го попълнят и изпратят по електронен път в границите на 48 часа преди пътуването, само че не по-рано от 48 ч. преди идването си в Белгия. За пътуващите със лично транспортно средство, попълването на формуляра е наложително единствено след престояване в чужбина над 48 ч. или в случай че престоят им в Белгия надвишава 48 часа. Формулярът може да бъде открит на адрес: https://travel.info-coronavirus.be/public-health-passenger-locator-form.
 
При вярно запълнен формуляр се получава SMS с QR код за удостоверение, който следва да се показа при чекиране и качване на борда, както и при влизане в страната. При неспособност пътуващият да попълни електронен формуляр, може да се употребява хартиена версия, която е належащо да се попълни и подпише преди идването в Белгия.
 
Гражданите, които подлежат на тестване и карантина на база информацията във Формуляра за локализация на пасажерите, ще бъдат уведомявани за това непосредствено от белгийските здравни управляващи.
 
Някои самолетни компании може да продължат да изискват негативен тест преди чекиране, за което пътуващите следва да се осведомят от превозвача, прецизират от Министерство на външните работи.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР