Снимка: PexelsНай-богатият човек в света подкрепи идеята за увеличаване на

...
Снимка: PexelsНай-богатият човек в света подкрепи идеята за увеличаване на
Коментари Харесай

Най-богатият човек в света подкрепи идеята за увеличаване на данъците

Снимка: Pexels

Най-богатият човек в света поддържа концепцията за увеличение на налозите. Джеф Безос разгласи, че поддържа концепцията на Вашингтон за увеличение на данъците за американските компании.

Изявлението на създателя на " Амазон " идва на фона на проектите на американския президент Джо Байдън да увеличи корпоративната данъчна ставка от 21 на 28 %. Увеличението ще бъде употребявано за вложения в американските пътища, пристанища, водопроводна система и интернет инфраструктура.

Позицията на " Амазон " се разграничава от мненията на републиканците и корпоративните лобита в Съединените щати, които към този момент се изрекоха срещу данъчните промени. Според тях те ще се отразяват негативно върху икономическия напредък.

От позицията на Безос обаче не излиза наяве дали милиардерът поддържа и останалите данъчни оферти на Белия дом. Те включват облагане на приходите на американските компании и отвън Съединените щати, в това число посредством съдействие с други страни и основаването на международен най-малък налог.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР