Снимка PexelsИран налага задължителна карантина от 2 седмици за пристигащите

...
Снимка PexelsИран налага задължителна карантина от 2 седмици за пристигащите
Коментари Харесай

Иран налага задължителна карантина за туристи от Европа

Снимка Pexels

Иран постанова наложителна карантина от 2 седмици за идващите от Европа туристи, като преди този момент би трябвало да са показали негативен тест за ковид, съобщи " Ройтерс ", представена от

Пътуващите от други райони, в това число прилежащите страни, ще би трябвало да имат негативен тест преди идването си в страната, съобщи Алиреза Раиси, представител на националната оперативна група за ковид, по държавната телевизия.

Райзи съобщи, че пътуващите от Европа би трябвало да имат негативни резултати от теста, ще бъдат тествани още веднъж и ще би трябвало да се карантират, даже в случай че пробата им е негативен, оповестяват държавните медии.

По-рано туристите от Европа, трябваше единствено да имат негативен тест за COVID-19. Не се разяснява от по кое време влизат в действие новите ограничения. Казва се единствено " оттук насетне ".

Междувременно здравните чиновници обявиха, че създадената в Иран ваксина Barekat е открита за ефикасна против мощно заразния вид на ковид, който се появи във Англия.

" Тестовете, извършени върху кръвната плазма на трима доброволци от имунизацията " COVIran Barekat ", обезвредиха изцяло мутиралия ковид ", съобщи Хасан Джалили, който дава отговор за екипа, който създава локалната ваксина, пред държавната телевизия.

В края на предишния месец Иран стартира човешки тествания на първия си претендент за ваксина, заявявайки, че това може да му помогне да победи пандемията макар глобите на Съединени американски щати, които засягат способността му да внася ваксини.

Иран също по този начин утвърди съветската ваксина Sputnik V и възнамерява да я внася и създава.

Според държавните данни страната е записала над 1,4 милиона случая и над 57 800 смъртни случая, само че през последните седмици се следи спад на новите инфекции.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР