Снимка: PexelsЕвропейската комисия представи днес нови правила за миграцията и

...
Снимка: PexelsЕвропейската комисия представи днес нови правила за миграцията и
Коментари Харесай

Еврокомисията предложи нови правила за миграцията и убежището

Снимка: Pexels

Европейската комисия показа през днешния ден нови правила за миграцията и убежището, с които са надява да накара държавите-членки солидарно да споделят отговорността за мигрантите в Европейски Съюз, само че приносът на всяка страна ще се дефинира доста по-гъвкаво, оповестява Българска национална телевизия.

Новите на Брюксел правила включват няколко значими момента:

1.  Нова гранична процедура с прелиминарен наложителен скрининг , който обгръща идентифицирането на всички мигранти, които минават външните граници на Европейски Съюз, инспекция на здравословното им положение, снемане на отпечатъци и регистрацията им в обща база данни. Предвижда се ускорение
на процедурата по установяване дали претендентът има право на леговище или би трябвало да бъде върнат в страна, от която идва.

2.  Споделяне на отговорността и солидарността сред страните.  Всяка държава-членка, без изключение, ще би трябвало да работи солидарно в оправянето с миграцията, само че Еврокомисята предлага гъвката система на взаимност. Държавите, които не желаят да одобряват мигранти, могат да спонсорират връщането на тези, които нямат право на следва в Европа. Механизмът за шерване на солидарността сред страните ще включва
разнообразни сюжети на деяние - при избавителни интервенции, по рецесии и при засилен бежански напън към обособени страни.

3.  По-ефективна правна рамка , по-силна роля на европейската гранична и брегова защита и основаването на позиция координатор на Европейски Съюз за миграцията.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР