снимка ПетелВарненският окръжен съд призна за виновни 19-годишния Викторио И.

...
снимка ПетелВарненският окръжен съд призна за виновни 19-годишния Викторио И.
Коментари Харесай

Варненският окръжен съд даде условни присъди за отвличане на непълнолетно момиче

снимка " Петел "

Варненският областен съд призна за отговорни 19-годишния Викторио И. и 18-годишния Цветелин Г. за отвличането на малолетно момиче във Варна. При осъществяване на закононарушението по-големият юноша бил въоръжен с газов револвер. 
Викторио И. получи наказване 3 години „ отнемане от независимост “, а на Цветелин Г. - 2 година и 6 месеца. Изтърпяването и на двете санкции се отсрочва с 5 години изпитателен период. Съдът постанови автомобилът, благосъстоятелност на Викторио, с който е осъществено отвличането да бъде иззет в интерес на Държавата. 

Подсъдимите са наказани да платят солидарно 10 000 лв. обезщетение на потърпевшата за претърпените от нея неимуществени вреди вследствие на действието, ведно със законната рента от датата на осъществяване на закононарушението до окончателното погашение на сумата. Предявеният иск за разликата до 40 000 лв. против двамата беше отритнат като безпочвен. 
Присъдата беше произнесена в деня на разпоредителното съвещание, откакто отбраната на подсъдимите изиска кратко правосъдно разследване. Младежите признаха всички обстоятелства и условия изложени в обвинителния акт. 

През 2020г. година Викторио И. имал връзка с малолетно момиче. След като връзките им се влошили, по самодейност на девойката, през юни предходната година връзките им завършили. Момчето не било според с решението и траяло да упорства да поддържа връзка с някогашната си другарка. Често и́ се обаждал по телефона, изпращал известия в обществените мрежи и отправял закани по отношение на момичето. Наложило се пострадалата да смени телефонния си номер и профилите, които употребила в интернет. Тъй като Викторио траял да търси контакт с малолетната, тя подала сигнал в районното ръководство. През юли 2021 година по отношение на него било отправено полицейско предизвестие да престане със заканите за физическа разпра с момичето. Въпреки това, той траял да изпраща известия на майката на потърпевшата и постоянно стоял наоколо до нейния жилищен блок в ж.к. „ Вл. Варненчик “. Тъй като се страхувало от похищения, момичето се снабдило с електрошок.

На 18 декември 2020 година, към обяд, двамата подсъдими обикаляли квартала с автомобил.  След като забелязал някогашната си другарка да се прибира сама, 19-годишният решил, че моментът бил комфортен да я принуди да беседва с него. Споделил проекта си с Цветелин и решил да работи. Заплашил с газов револвер пострадалата и принудително я качил в лекия автомобил. Накарал спътника си да ги откара до околност „ Ментишето “, където желал да поговорят с момичето. То се съпротивлявало и упорствало да бъде освободено. По време на придвижване, употребило електрошока по отношение на Цветелин Г., само че той траял да ръководи автомобила. Изведнъж 19-годишният обвиняем извадил газовия си револвер и създал изстрел против пострадалата. Целта му била да накара момичето да спре да се съпротивлява. След като и това не дало резултат, стигайки до „ Ментишето “, двамата подсъдими разрешили на момичето да слезе от автомобила и я оставили там.

За осъщественото закононарушение Наказателен кодекс планува наказване „ отнемане от независимост “ от период от 7 до 15 години. 

В пледоариите си юристите на двамата подсъдими подчертаха, че се касае за възпитаници, скоро навършили пълноправие. Те акцентираха чистото правосъдно минало на двамата, направените признания и оказаното подпомагане при следствието, както и изразеното страдание за осъщественото. Поради съществуването на многочислени смекчаващи условия, отбраната изиска установяване на наказване под минималния размер, очакван от закона. 
Присъдата може да се апелира или стачкува в 15 дневен период, считано от през днешния ден. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР