снимка: ПетелРаботата в Народното събрание през този мандат е изключително

...
снимка: ПетелРаботата в Народното събрание през този мандат е изключително
Коментари Харесай

Варненските депутати от БСП: ГЕРБ са се окопали в парламента, безсрамно крадат предложения от опозицията

снимка: " Петел "

Работата в Народното събрание през този мандат е извънредно сложна. Излизането на Българска социалистическа партия от Народното събрание е верния метод да се чуе гласът на опозицията, който сега е два пъти по-силен. Това са част от изводите, които направиха народните представители от Варна проф. доктор Анелия Клисарова и Иван Иванов при доклада си за двете години работа в Народното събрание.

Пред своите гласоподаватели във Варна те дадоха доклад за свършеното до този миг, като и двамата подчертаха, че главната им активност е в комисиите, а не в пленарната зала и като цяло не се вижда от обществеността. Въпреки това и двамата варненски представители на Българска социалистическа партия считат активността си за дейна.

Проф. Клисарова регистрира, че досега има 203 изявления, питания и въпроси, което значи, че взема присъединяване в дебатите в зала безусловно през ден. Иван Иванов пък регистрира, че е трети по най-вече заложени въпроси към министрите – 125 до този миг.

Проф. Анелия Клисарова акцентира, че едни от най-тежките проблеми, с които се е сблъскала в просветната комисия на Народното събрание са по Закона за предучилищното и учебното обучение, който съгласно нея е писан „ на коляно “ и признат напук. Това съгласно нея и повода няколко пъти да се проваля приемането на разпоредба за използването му. „ Създаде се едно обучение до 10 клас, което за нищо не става “, разяснява проф. Клисарова.

В другата предпочитана област за нея – опазването на здравето, националната представителка съобщи, че е съумяла да се пребори с явна неправда в бюджета на здравната каса, в който за Варна са били планувани от 3 до 7 пъти по-малко пари, в сравнение с за Пловдив и София.

„ Излизането на Българска социалистическа партия от Народното събрание потвърди невидимата коалиция на ГЕРБ с „ Воля “ и Движение за права и свободи “, акцентира проф. Клисарова. Тя разяснява също, че сега страната е единствено на думи парламентарна република. „ Не е ясно дали едно решение се взема от Народното събрание, от Министерски съвет или еднолично от Бойко Борисов “, сподели още народния представител на социалистите.

Според Анелия Клисарова, депутатите от ГЕРБ отхвърлят даже и рационалните и напълно доброжелателни оферти на Българска социалистическа партия, единствено тъй като идват от опозицията. „ Не одобряват нито едно от тях. Но не ги и досрамя да внесат наше предложение като свое единствено две седмици, откакто са го отхвърлили “, разяснява тя.

Народният представител Иван Иванов също удостовери, че предложенията на Българска социалистическа партия се отхвърлят изцяло безпринципно от ръководещите. „ Всички проблеми, които те основават, са поради това, че нещата се правят в последния миг. От ГЕРБ все се надяват, че Европейски Съюз ще не помнят за някоя инструкция, че нещата ще се отсрочат... Е, това в никакъв случай не се случва “, разяснява депутатът. Иванов също по този начин разяснява остро съществуването на „ плаващо “ болшинство с присъединяване на Движение за права и свободи. „ Според мен позициите на една политическа мощ би трябвало да са ясни “, съобщи той.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР