Снимка: Петел,архивВремето ще е топло до четвъртък, след това идва

...
Снимка: Петел,архивВремето ще е топло до четвъртък, след това идва
Коментари Харесай

Синоптиците: Времето ще е топло до четвъртък, след това идва рязко захлаждане

Снимка: Петел,архив

Времето ще е топло до четвъртък, по-късно идва внезапно захлаждане. Това сочи прогнозата на синоптиците, оповестява Българска национална телевизия.

Силен южен вятър в страната през днешния ден и извънредно високи за февруари температури. 22 градуса беше в Ахтопол, 21 в Чирпан, 19 в Бургас, Стара Загора и Казанлък. По морето,обаче поривите напразно доближиха 68 км/ч, а най-силни бяха в Кърджали, Хасково и Сливен.

През нощта вятърът ще отслабне и краткотрайно ще се ориентира от запад-северозапад, а облачността ще намалее. Минималните температури ще бъдат сред 2° и 7°.

Утре още преди обяд облачността бързо ще стартира да се усилва и по-късно в Западна България ще превали дъжд, а през нощта против сряда и в останалата част от страната. Вятърът още веднъж ще се ориентира от юг-югозапад и ще бъде до сдържан, в Югоизточна България краткотрайно до мощен. Максималните температури ще бъдат сред 12° и 17°.

В планините ще остане прохладно, с сдържан и мощен югозападен вятър. Остава висока и заплахата от лавини, отвън обработените писти. След обяд в масивите от Западна България, а през нощта против сряда и в останалите планински масиви ще завали, като границата сред дъжд и сняг ще бъде на към 1700 м.

Утре към този момент единствено на обособени места в Западна и Централна Европа, както и на Британските острови, ще превалява слаб сняг. Значителни превалявания, само че от дъжд, ще има в Унгария и южната част на Словакия, както и на Пиренеите.

За разлика от студено в Североизточна Европа, в югоизточните региони от континента ще се задържи доста по-топло от нормалното. Причината - следващият средиземноморски циклон, който обаче носи и проливни превалявания. Предупреждение за обилни количества, доста мощен вятър и нетипични за сезона гръмотевици, е в действие на следващия ден в Гърция и Италия.

У нас, до петък температурите ще останат пролетни, като най-топло ще е в четвъртък, а с най-вече слънчеви часове - в сряда. В четвъртък следобяд още веднъж ще завали, дъжд, който през нощта против петък ще минава в сняг.

В петък преваляванията бързо ще спрат, само че температурите към този момент ще са доста по-ниски от предходните дни, в доста региони даже и денем ще бъдат под нулата.

В събота ще бъде още по-студено, с валежи от сняг в югозападните региони.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР