Снимка: Петел, архив12 314 деца останаха неприети в детска градина

...
Снимка: Петел, архив12 314 деца останаха неприети в детска градина
Коментари Харесай

Над 12 000 деца в София остават извън градините

Снимка: Петел, списък

12 314 деца останаха неприети в детска градина и ясла в София и след второто класиране, което бе осъществено в събота.

След първото класиране при започване на месеца без места останаха 10 252 малчугани. Заради административните неуредици на общината обаче кандидатурите на доста деца бяха отстранени преди първото класиране и са били направени преди второто.

Така във второто класиране участваха 14 932 деца. 1712 от тях желаят да се реалокират, т.е. те към този момент имат място в ясла или градина. Класираните са 906, сочат формалните данни на общината. Това значи, че отвън градини и ясли към този момент остават 12 314 искащи, написа „ Сега “.

Заради резултатите след първото класиране родители и опозицията в София желаеха оставката на кмета Йорданка Фандъкова. Тя пък се опита да трансферира отговорността за нерешения проблем на районните кметове от „ Демократична България “, които са отпред на едни от най-засегнатите региони.

Миналата седмица новият зам.-кмет Мирослав Боршош излезе с предложение за двойно увеличение на обезщетенията за родителите на неприетите деца. За задачата обаче изиска помощ от служебния кабинет, който отхвърли концепцията и назова това опит общината да трансферира отговорността за казуса върху страната.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР