Снимка от първото посещение на премиершата Линда Маккензи-Петкова в България,

...
Снимка от първото посещение на премиершата Линда Маккензи-Петкова в България,
Коментари Харесай

Ретро снимка на Кирил и Линда Петкови подпали мрежите

Снимка от първото посещаване на премиершата Линда Маккензи-Петкова в България, бе публикувана от канадското издание nationalpost.com.

Кадърът е от 2001 година и на него с изключение на нея са и министър председателят Кирил Петков и първата им щерка Ванеса.

Кадърът е изработен по време на 10-седмичното посещаване на фамилията у нас. Тогава Петкова се срещнала с родителите на брачна половинка си.

Припомняме, че Петкови се радват на три дъщери. Изданието напомня дългогодишното престояване на премиера в Канда, сладкарницата на Линда, както и описват за началото на семейство Петкови.

Линда Маккензи е родена в Отава през 1979 година и прекарва тийнейджърските си години в Кортни, Британска Колумбия, дребен град по средата на остров Ванкувър. Сега държи лична пекарна и живее със брачна половинка си и двете им дъщери, третата е в университета. Само дето младият мъж, който среща в Университета на Британска Колумбия и за който по-късно се омъжва, прясно добилият канадско гражданство Кирил Петков, неотдавна е определен за министър-председател на България.

Петкова в никакъв случай не е напускала Северна Америка и не знаела нищо за България, страна със седем милиона в Източна Европа, преди да срещне Петков в университета в края на 90-те години:

„ Той ми сподели, че България е на север от Гърция и аз към момента не бях сигурна къде е. Но тогава в никакъв случай не съм мислила, че ще се преместя тук, тъй че в действителност нямаше значение. Просто го харесвах.”

Линда споделя и за предизвикването да научи родовете в българския език.

А Петков се гордее със брачната половинка си, която, без да желае, се е потвърдила като политически актив.
„ Една дама ми сподели: „ Знаеш ли за какво ще гласоподавам за теб? … Защото видях жена ти да прави торта със личните си ръце предходната неделя. Не съм виждал дамите на министрите да пекат сладкиши в такава дребна пекарна. “

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР