снимка: Олег Попов, Нова твРазследващите проверяват обстойно гумите на автобуса,

...
снимка: Олег Попов, Нова твРазследващите проверяват обстойно гумите на автобуса,
Коментари Харесай

Нова гореща следа за касапницата край Своге! Проверяват гумите на автобуса-ковчег

снимка: Олег Попов, Нова тв

Разследващите ревизират обширно гумите на рейса, който на 26 август се трансформира в ковчег за 17 души край Своге, научи Блиц. Има вероятност причина за касапницата да са износените гуми на транспортното средство, считат криминалисти с богат опит в проучване на тежки пътно-транспортни катастрофи.

По тази причина участниците в процесуално-следствените дейности са упълномощили експертиза, която би трябвало да откри действителното положение на гумите на съдбовния рейс.

Паралелно с това прокурорите не престават да работят и по трите съществени версии по отношение на злополуката.

Единственият обвиниям за черния конфликт до този миг е водачът на рейса Григор Григоров, който през вчерашния ден напусна килията, с цел да бъде наведен под " Домашен арест ".

" Към момента на произшествието рейсът е бил без постоянен механически обзор. Водачът на рейса, който е и притежател на фирмата-превозвач, има шофьорска брошура от 1977 година и дълъг стаж зад кормилото. За това време обаче той има формирани няколко акта и фиша за разнообразни нарушавания ", изясни основният прокурор Цацаров директно след случая.

Главният прокурор сподели още, че специалистите са пресметнали скоростта на рейса въз основата тахографната шайба, а резултатите демонстрират, че в момента на злополуката транспортното средство се е движило с 53 км/ч. при ограничаване от 40 км/ч.

 

Ивайло Крачунов 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР