Снимка на русенска сграда е отличена в коркурса на ЕК

...
Снимка на русенска сграда е отличена в коркурса на ЕК
Коментари Харесай

Русенска сграда ще е лице на пощенска картичка на ЕК

Снимка на русенска постройка е отличена в коркурса на Европейска комисия „ Европа в моя район ”. Конкурсът е за снимки на сполучливо осъществени интернационалните планове. Избраната фотография ще краси пощенска картичка на Европейска комисия.

Отличената снимка е на Речния информативен център на Държавното дружество „ Пристанищна инфраструктура ” и е дело на русенския фотограф Явор Мичев, оповестява Дунав мост.  Центърът е построен по план „ Създаване на речна осведомителна система по българската чост на река Дунав ” – БУЛРИС, финансиран от Оперативна програма „ Транспорт 2007-2013 ”.

Центърът за речни осведомителни услуги в Русе е открит публично на 10 септември 2015 година. С откриването му България става първата страна в Европа, която разполага с административен и действен център за надзор на трафика по река Дунав.

Системата БУЛРИС съставлява информационна мрежа в сходство с всички механически насоки при планирането, въвеждането и оперативното потребление на речните осведомителни системи за обезпечаване на дейно и безвредно мореплаване по вътрешните водни пътища.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР