Снимка на мъж с табела в ръка с надпис Търся

...
Снимка на мъж с табела в ръка с надпис Търся
Коментари Харесай

Историята на мъж, търсещ работа, докосна сърцата на стотици за часове

Снимка на мъж с табела в ръка с надпис „ Търся работа " трогна хиляди и за броени часове обиколи обществените мрежи. Пътят от вкъщи до улицата за него се оказал къс. Божидар Димитров имал брачна половинка, деца и дом. След като се развел, оставил всичко за тях и почнал да гради нов живот, споделя

„ Останах без работа, а след това и без квартира. Повишиха цената на наема ми от от 250 на 380 лева и по този начин останах на улицата “, споделя той.

15 дни рухнала постройка в София е негов дом. Макар да живее навън, спретнатият му тип впечатлява. Опитал още веднъж да е човек. Отишъл в обществен дом и издържал единствено ден. „ На обяд дават по един сандвич, вечерта - по един сандвич, а на сутринта апетит и руска музика. А и да заставам по през целия ден без работа, няма да стане “, споделя Димитров.

Затова написал „ Търся си работа " върху картон и излязъл на булеварда. Сред погледите на безразличните, среща този на Пламен.  „ Вчера, до момента в който карах колело, видях човек с табела. Не се замислих, приказвах по телофона. Разпитах го, с цел да видя каква е историята му. Извадих от джоба си 5-10 лв., само че той отхвърли изрично да ги вземе. Иска работа, не желае пари “, разяснява Пламен Петков.

„ Предложи ми - аз отхвърлих. Не мога да взимам пари по този начин, може да има и той потребност от тях.  Просто не си заслужава “, споделя Божидар Димитров.

Той обаче се съгласява Пламен да му направи фотография, която да разгласява като публикация за работа в обществените мрежи. За часове - стотици оферират помощ. Така, от тази заран, Божидар към този момент има заслон, издръжка и по този начин жадуваната работа. Предложила му я е Габриела. „ Работата му е обвързвана с обща работа в градина. Портиерска работа е, лека работа. Трудно е да вземеш човек от улицата, само че тъкмо в това се показва и положителното. Трябва да поемаме такива опасности, да имаме вяра, че хората са положителни и да се опитаме да им помогнем с каквото можем “, безапелационна е тя.

И въпреки да нямал нищо до тази заран, Божидар също помагал на безмълвните си нови другари . „ Намерих си по контейнерите чипс, вода, кебапчета и кюфтета. Дадох на кучето. Храня и един таралеж, той е с доста дребни. Обичам животните “, споделя той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР