Снимка МСОгромен скандал е на път да взриви държавата. В

...
Снимка МСОгромен скандал е на път да взриви държавата. В
Коментари Харесай

Автомагистрали спира строежа на АМ Хемус, сметките му във всички търговски банки са блокирани

Снимка Министерски съвет

Огромен скандал е на път да взриви страната. В основата му са отношенията между държавното управление и мощно държавно сдружение. Държавното сдружение Автомагистрали ЕАД е сложено в неспособност да прави постоянните си месечни заплащания към снабдители на услуги и първични материали, което ще блокира активността му. Това оповестяват от държавното сдружение в писмо до медиите.

С писмо N910040 от 10.06.2021 година министър Виолета Комитова е блокирала банковите сметки на сдружението във всички търговски банки. Това деяние към този момент оказва отрицателни последици в работата на “Автомагистрали ” ЕАД и сдружението е застрашено от наложително прекъсване на активността, включително и краткотрайно прекъсване на построяването на Автомагистрала „ Хемус “ и разформироване в насилствен отпуска на огромен брой чиновници, в разгара на строителния сезон.

Съществува сериозна заплаха да бъде прекратено електрозахранването в обекти и бази за поддръжка, както и преустановяване доставките на горива. Натрупват се неодобрени поръчки за годишни механически прегледи, за планови поправки на техниката за зимното поддържане и настоящи повреди и проблеми. Това може да е причина за несъблюдение на предоставените задачи по отношение на настоящия ремонт и поддръжка, застраховане на пътнотранспортни проишествия, въвеждане на краткотрайна организация и безопастност на придвижването при най-натоварените автомагистрали в страната, което, от своя страна ще докара с изключение на до наказания и до финансови загуби на сдружението от неосъществена облага.

В резултат на продължителна писмена връзка с Министерство на регионалното развитие, принципалът на „ Автомагистрали “ ЕАД - министър Комитова, на 25 юни 2021 (петък), с следващо писмо до комерсиалните банки ги моли да не позволяват разплащания над избрания от нея предел от 10 000 лева на седмица. Сумата обаче е извънредно незадоволителна за оперативната работа на сдружението и то да действа обикновено.

С тези и други сходни дейности или бездействия на процедура се блокира активността по построяването на Автомагистрала „ Хемус “ и поддръжката на автомагистралите в страната. Това може да докара до безпорядък и напрежение за всички пътуващи, за бизнеса, обвързван с пътната инфраструктура, а също и за стопанската система на страната, написа

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР