Снимка Министерски съветБащата на дете с увреждане заведе показно днес

...
Снимка Министерски съветБащата на дете с увреждане заведе показно днес
Коментари Харесай

Оставиха на премиера да гледа дете в инвалидна количка, той го прие и обеща пълна подкрепа за хората с увреждания

Снимка Министерски съвет

Бащата на дете с увреждане заведе показно през днешния ден дребния Петър в Министерски съвет с инструкции за премиера, написани на лист, по какъв начин да гледа детето с такива проблеми с България. 

Борисов се срещна бащата и детето и даде обещание цялостна поддръжка - законодателна и морална за хората с увреждания, написа Флагман.бг.

 

" Промените в законодателството, по които работим, ще подсигуряват по-голяма финансова поддръжка за хората с увреждания и по-добри услуги за тях ", сподели катеорично Борисов.

Бащата благодари на премиера за срещата и означи, че след диалога с него е с по-голям оптимизъм. 

По думите му казусът на хората с увреждания е обвързван освен с отпусканите средства, само че и с рехабилитацията у нас. „ Не съм с настройката, че вие сте индивидът който може да даде пари. Искаме тези рехабилитационни центрове да работят обикновено “, добави синът Петър, като се обърна към министър-председателя. Семейството изиска още да се работи бързо по измененията в законодателството, които касаят хората с увреждания.

„ Зарадвах се, че министър председателят действително се поинтересува за моите потребности и какво може да се промени, с цел да се усещам добре освен аз, само че и хората с увреждания. Проведохме естествен, човешки диалог “, означи след срещата Петър Мавродиев.

По думите му има прогрес и се вижда, че министър-председателят Борисов не неглижира казуса, а се интересува какво може да се направи за хората, които имат проблем, тъй че да се усещат оптимално добре.

Междувременно в Министерство на труда и обществената политика се проведа следващата срещна на Работната група, която движи законодателните проблеми в бранша. 

След два часа диалози, стана ясно, че до 6 агвуст ще бъдат показани мненията за промени в законодателството. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР