Снимка: МарицаИзпълнителният директор на Летище Пловдив Владимир Щърбанов, е починал

...
Снимка: МарицаИзпълнителният директор на Летище Пловдив Владимир Щърбанов, е починал
Коментари Харесай

Почина директорът на Летище Пловдив Владимир Щърбанов

Снимка: " Марица "

Изпълнителният шеф на Летище Пловдив Владимир Щърбанов, е умрял през вчерашния ден, след боледуване, оповестиха от Министерство на превоза. Той пое ръководството на аеропорта през март 2015 година Роден е на 18 ноември 1960 година, заяви " Марица ".

Завършил е Рижкия институт за гражданска авиация в Латвия като инженер-икономист със компетентност " Икономика и организация на въздушния превоз ". Преминал е разнообразни курсове в сингапурската академия  за гражданска авиация и IATA, като през 2007 година е получил и IATA тапия за летищен мениджмънт.

Професионалната кариера на Владимир Щърбанов стартира през 1981 година в образователния център на самолетна компания " Балкан ", където работи като авиомеханик. От 1986 до 2008 година работи на летище София. Започва на служба икономист-плановик, през 1996 година става шеф на отдел " Информационно обслужване ", а от 1996 до 2008 година е шеф по употребата. От 2008 до 2012 година е специалист по интернационалните стратегии и планове в " Бългериан авиейшън груп " и е член на съвета на шефовете на интернационалното летище в Казан. През 2011 година става член на съвета на шефовете на съветската компания ТАТ-АВИА, като заема поста до 2012 година От 2014 година до назначението му като изпълнителен шеф на летище Пловдив, работи към " Валдер груп " като съветник по построяването на летище Пирин.

За своето съвсем три годишно ръководство,  Владимир Щърбанов съумя да създаде аеропорта край Крумово с нови дестинации и повече на брой постоянни и чартърни полети.  Успя и да оздрави разтърсеното финансово здраве на летището.

Г-н Щърбанов ще бъде заровен на 25 февруари / неделя/ в София.

В момента летище Пловдив е без изпълнителен шеф. По процедура ръководителя на Борда на шефовете Спас Шуманов би трябвало да свика съвещание на шефовете, на което да се избере нов изпълнителен шеф. Съгласно Търговския закон, нов член в борда се назначава от Министерство на превоза.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР