снимка Live.Varna.bgОтчет на изпълнението на бюджета на Община Варна за

...
снимка Live.Varna.bgОтчет на изпълнението на бюджета на Община Варна за
Коментари Харесай

Община Варна изпълнила 56 % от бюджета си до момента, похвали се с добра кледитна кондиция

снимка Live.Varna.bg

Отчет на осъществяването на бюджета на Община Варна за първото полугодие на годината направи през днешния ден пред представителите на медиите Стефка Господинова, шеф на дирекция „ Финанси и бюджет “. Стана ясно, че Община Варна е с 56% осъществяване на бюджета, без просрочени отговорности, в добра кредитна кондиция. Това оповестиха от общинския пресцентър.

 
Първоначалната макрорамка, призната от Общински съвет - Варна, бе в размер на 383 700 000 лева След промяна от 10 504 301 лева, в края на отчетния интервал уточненият проект е 394 204 301 лева Отчетът на приходите е 140 823 019 лева, действителният размер на приходите към 30.06.2020 година с включените наличия по сметки, е 216 621 852 лева Изпълнението на бюджета по отношение на първичния проект за 2020 г е 56%.

За съпоставяне осъществяването на бюджета за същия интервал на 2019 година демонстрира следното:
Първоначален бюджет - 406 700 000 лева, Отчет на приходите - 149 715 332 лева, Реален размер на приходите към 30.06.2019 година с включени наличия по сметки, отразени с негативен знак в размер на -67 404 663  лв. e 217 119 995 лева Изпълнението на бюджета по отношение на първичния проект за 2019 година е 53%.
 
Тази година, без значение от компликациите, свързани с пандемията от Коронавирус 19, при осъществяването на бюджета през отчетния интервал, Община Варна съумя да сътвори нужната организация за поддържане на устойчиво финансово положение, ефикасно и икономично потребление на бюджетния запас. Предприети бяха специфични ограничения за поддръжка на локалната стопанска система и облекчение на бизнеса и жителите, както и ограничения за битка с разпространяването на ковид. Всички това оказа напън върху осъществяването на бюджета, само че задачата е преди всичко запазване здравето на хората, оказване на обществена поддръжка на най-уязвимите обществени групи и подкрепяне на локалната стопанска система и бизнеса, разясни Стефка Господинова.
 
Тя добави, че към 30.06.2020 година общината е без просрочени отговорности, с позитивно бюджетно салдо. През отчетния интервал са обезпечени средства за предпочитаните посоки, съблюдава се строга финансова дисциплинираност, извършват се всички фискални индикатори на Закона за обществените финанси /чл. 94/ и се съблюдават взетите решения за битка с разпространяването на Коронавирус 19.
 
Работата на община Варна и показаните резултати бяха оценени от Българската организация за кредитен рейтинг – БАКР. През първото шестмесечие на 2020 година - през месец май 2020 година, Кредитната организация удостовери Кредитния рейтинг на град Варна:
—  Дългосрочен кредитен рейтинг: /ВВВ/ с вероятност:  стабилна
—  Краткосрочен кредитен рейтинг: /А-3/ с вероятност:  стабилна

Анализът на БАКР бе изработен в изискванията на пандемията от Covid – 19 и все пак бе маркирано позитивното финансово развиване на община Варна.
Финансовата прогноза на рейтинговата организация за общината е направена за интервала 2020 година - 2022 година и демонстрира, че през целия интервал ще се осъществя позитивен действен резултат. Кредитната организация смята, че община Варна ще се характеризира с доста добра платежоспособност в кратковременен и средносрочен проект.
Повече информация тук.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР